Nieuws/ KPN MobielTV vanaf 5 juni /reageer

door: Merien ten Houten
over: gadgets, mobiel, management, concurrentie
op: 29 mei 2008

Net voordat het WK aanvangt komt KPN, zoals verwacht, met haar DVB-H dienst MobielTV. In eerste instantie wordt de dienst aangeboden via twee telefoonmodellen, de Samsung P960 TV en de LG KB620. De dekking van MobielTV is gelijk aan die van Digitenne, 65 procent binnenshuis en 85 procent buitenshuis. MobielTV en Digitenne delen het zenderpark.

10 zenders

Via MobielTV zijn de bestaande zenders Nederland 1, Nederland 3, RTL 4, SBS 6, Jetix/Veronica MTV, Discovery Channel en Nick Toons te ontvangen. Nieuw zijn Xite en RTL 24. Xite is een interactief muziekplatform.

RTL 24

RTL 24 is een speciaal voor de mobiele telefoon ontwikkelde nieuwszender. RTL 24 biedt een programmering met de populairste informatieve programma’s van RTL Nederland, zoals de uitzendingen van het ‘RTL Nieuws’, ‘RTL Z’, ‘Editie NL’ en ‘RTL Boulevard’. Op RTL 24 zal ook worden geëxperimenteerd met nieuwe mobiele reclamemogelijkheden.

MobielTV vs Mobile TV

Bij MobielTV gaat het om normale tv-kanalen. Het is niet mogelijk zelf een programma te kiezen of de uitzending stil te zetten. Door gebruik van traditionele broadcast technologie is er ook weinig ruimte om het zenderaanbod uit te breiden.

Onder de naam Mobile TV biedt Vodafone al geruime tijd tv via de mobiele telefoon. Vodafone gebruikt hiervoor haar UMTS-netwerk waardoor het opvragen van losse videoclips wel mogelijk is.

Reageren via Facebook

Reacties