Nieuws/ KPN ontmoedigt internetbellen /reageer

door: Ewald Smits
over: internet, marketing, management
op: 6 februari 2007

Het succes van bellen via internet is zo groot, dat KPN heeft besloten om er voorlopig niet meer voor te adverteren. Op het hoogtepunt meldden wekelijks zo’n 20.000 mensen zich aan voor internetbellen. “We zijn slachtoffer van ons eigen succes”, verklaarde KPN-topman Ad Scheepbouwer vandaag in een toelichting op de jaarcijfers.

Problemen

De toestroom van nieuwe abonnees was zo groot, dat de klantenservice het werk niet langer aankon. Zo’n 5 procent van alle nieuwe klanten kampte met grote problemen. Het aantal nieuwe aanmeldingen ligt nu op 10.000 tot 15.000 per week. Het concern zegt maatregelen te hebben genomen om orde op zaken te stellen. Het heeft nieuwe monteurs en telefonistes ingehuurd. Ook is het aantal problemen met nieuwe klanten inmiddels afgenomen, liet Scheepbouwer vandaag weten. Wel moet er nog een achterstand in technische onvolkomenheden bij de belverbinding van bestaande abonnees worden weggewerkt.

Tevreden met succes

Ondanks de moeilijkheden is Scheepbouwer tevreden met het succes van internetbellen. Het totaal aantal klanten voor de dienst bedraagt nu circa 517.000, een toename van 36 procent vergeleken met het vierde kwartaal van 2005. Het aantal klanten met een vaste telefoonlijn neemt echter nog steeds af, omdat steeds meer mensen overstappen naar concurrenten die ook telefonie via het internet aanbieden. Het verlies aan klanten met een vaste lijn is echter wel afgeremd door de opkomst van internetbellen. In het vierde kwartaal van afgelopen jaar liepen 130.000 mensen weg bij KPN, dat waren er de drie maanden daarvoor nog 140.000.

Reageren via Facebook

Reacties