Kwart Nederlanders niet in staat iedere dag een verse maaltijd te bereiden /reageer

Kwart Nederlanders niet in staat iedere dag een verse maaltijd te bereiden

27 procent van de Nederlanders heeft onvoldoende tijd om elke dag een verse maaltijd op tafel te zetten. Dit blijkt uit onderzoek dat Keukenloods.nl door Panelwizard liet uitvoeren onder 1.029 Nederlanders. Ook zegt maar liefst vijftien procent vaker een kant-en-klaarmaaltijd te eten dan ze eigenlijk zouden willen.

Wanneer het gaat om de bereiding van een verse maaltijd, zegt ongeveer een derde van de mannen dat dit niet dagelijks lukt. Onder vrouwen ligt dit percentage met 23 procent een stuk lager. Mannen onder de dertig spannen de kroon: maar liefst de helft van hen eet niet iedere dag verse producten en een derde eet meer kant-en-klaarmaaltijden dan ze eigenlijk zouden willen. “Bij ons thuis lukt het ook lang niet altijd om een verse maaltijd op tafel te zetten”, zegt Jeroen Langenberg van Keukenloods.nl. “Als je beiden werkt en pas om zes uur thuis bent, heb je vaak geen zin om nog boodschappen te doen en uitgebreid te gaan koken. Nu het steeds normaler is dat beide partners fulltime werken, denk ik dat meer gezinnen tegen dit probleem aanlopen.”

Liever samen uit dan thuis
Een gebrek aan tijd zou ook de reden kunnen zijn dat er bij een diner met vrienden door 36 procent van de ondervraagden voor wordt gekozen om uit eten te gaan. Zij geven aan dit liever te doen dan thuis voor vrienden te koken. Van de jongere ondervraagden (onder de dertig) geeft ruim de helft de voorkeur aan een maaltijd buiten de deur. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook liever uit eten ga”, aldus Langenberg. “Thuis met vrienden dineren is heel gezellig, maar het vraagt ontzettend veel energie. Je moet koken, afwassen en ervoor zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft. Als je uit eten gaat hoef je je om al die dingen niet druk te maken en heb je de tijd om met je vrienden te praten en te genieten van je eten.”

Online boodschappen doen
Hoewel we dus tijd tekort komen voor het bereiden van een vers of uitgebreid diner, maken we nog wel graag tijd voor het doen van de boodschappen. Slechts tien procent van de Nederlanders geeft de voorkeur aan online winkelen, negentig procent brengt liever een bezoekje aan de oude vertrouwde supermarkt. Dertigers zijn op dit gebied het meest vooruitstrevend; een op de zes van hen geeft de voorkeur aan online boodschappen doen, met bijbehorende bezorging. Langenberg: “Ondanks dat het natuurlijk een stuk sneller is om in één keer boodschappen voor de hele week te bestellen en te laten bezorgen, ga ik ook graag zelf naar de supermarkt. Vooral bij groente en fruit vind ik het belangrijk om de producten in mijn handen te kunnen houden zodat ik precies weet wat ik koop.”

Over Keukenloods.nl
Keukenloods.nl is een inbouwapparatuur- en keukenspecialist. Naast het online aanbod heeft Keukenloods nog veertien fysieke filialen in Nederland.

Reageren via Facebook

Reacties

Over admin