Kwart vrouwen vindt partner niet lekker koken /reageer

Kwart vrouwen vindt partner niet lekker koken

Maar liefst 28 procent van de Nederlandse vrouwen vindt dat hun partner niet goed kan koken. Opvallend genoeg zijn vrouwen boven de zestig met 37 procent het minst te spreken over de kookkunsten van hun partner. Dit blijkt uit onderzoek van Panelwizard onder 1.032 Nederlanders in opdracht van Keukenloods.nl. Daarnaast zegt een op de vijf jonge vrouwen zich weleens te schamen tegenover hun partner of gasten, voor het eten dat ze op tafel zetten.

Opvallend is het grote verschil tussen de beide seksen. Zo zijn mannen over het algemeen veel gelukkiger met de kookkunsten van hun partner. Slechts 14 procent vindt dat hun wederhelft er niet veel van bakt. Daarnaast zijn zij erg zelfverzekerd over de eigen kookvaardigheden; slecht 13 procent van de mannen schaamt zich voor wat ze hun gasten of partner voorschotelen. “Het lijkt erop dat mannen erg zeker zijn van hun zaak wanneer het aankomt op lekker koken”, zegt Jeroen Langenberg van Keukenloods.nl. “Het is bijzonder dat meer dan een op de vier vrouwen hier schijnbaar heel anders over denkt.”

(Te) eerlijk

Zes op de tien ondervraagden stellen dat wanneer bekenden voor ze hebben gekookt en ze het niet lekker vinden, ze dit eerlijk zeggen. Opvallend is dat maar liefst tweederde van de mannen hierbij kiest voor eerlijkheid, tegenover slechts de helft van de vrouwen. Langenberg: “Uit het onderzoek blijkt dat mannen meer open zijn over wat ze van de kookkunsten van een bekende vinden. Ik zeg meestal ook eerlijk wat ik van het eten vindt, maar er zijn natuurlijk ook uitzonderingen. Wanneer iemand uren voor mij in de keuken heeft staan zwoegen, ben ik meer geneigd mijn eventuele commentaar in te slikken. Je kunt ook té eerlijk zijn.”

Vrouwen koken

Uit het onderzoek komt naar voren dat vrouwen voor het overgrote deel verantwoordelijk zijn voor het avondeten. Maar liefst driekwart van hen zegt ’s avonds vaker de schort voor te binden dan hun wederhelft. Langenberg: “Blijkbaar zijn er nog altijd meer keukenprinsessen dan -prinsen in Nederland. Mijn vrouw en ik proberen de last altijd eerlijk te verdelen en hebben hierover dan ook duidelijke afspraken gemaakt”. Dit is iets waar het gemiddelde stelletje overigens een voorbeeld aan kan nemen. Zo zegt maar liefst 17 procent van de ondervraagden weleens ruzie te maken over wie er kookt die dag.

Over Keukenloods

Keukenloods.nl is dé (online) inbouwapparatuur en keukenspecialist van Nederland. De organisatie startte met een showroom in Zaandam, maar is inmiddels gegroeid tot een bedrijf van meer dan tweehonderd medewerkers, verspreid over 14 verschillende filialen door heel Nederland. Daarnaast heeft de webshop op www.keukenloods.nl meer dan 15.000 artikelen op voorraad, voor ieder denkbaar budget.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.