Nieuws/ Lichamelijke kenmerken kunnen pedofiel verraden /29 reacties

door: Marjon Vinck
over: biologie, geneeskunde, gezondheid, psychologie
op: 23 oktober 2007

Al langer was het bekend dat mannen met schizofrenie of Alzheimer gemiddeld gezien iets kleiner zijn dan mannen bij wie deze aandoeningen niet geconstateerd zijn. Onderzoekers van het Canadese Centre for Addiction and Mental Health (CAMH) hebben ontdekt dat dit ook zo is bij mannen die bekend staan als pedofiel. Dit is echter niet het enige lichamelijke of psychologische kenmerk waaraan iemand met pedofilie te herkennen zou zijn, zo meldt ScienceDaily op basis van het Canadese onderzoek.

De onderzoekers deden deze conclusie na het vergelijken van de (medische) dossiers van 1000 mannen die wegens pedofilie of andere seksuele stoornissen geplaatst waren in het Kurt Freund Phallometric Laboratory (Toronto, Canada). Uit deze vergelijking bleek niet alleen dat zij gemiddeld twee centimeter kleiner waren, maar ook dat pedofielen een lager IQ hadden en in het verleden vaker faalden op school. Daarnaast kwam linkshandigheid tot driemaal toe meer voor onder deze groep en hadden ze als kind meer dan normaal te maken gehad met hoofdletsel.

De uitkomsten betekenen echter niet dat pedofielen nu hun lichamelijke kenmerken als excuus voor hun daden aan kunnen merken, aldus onderzoeksleider dr. James Cantor. Volgens hem is een verdere en meer diepgaande studie noodzakelijk, maar kan de uitkomst van dit onderzoek wel degelijk een doorbraak betekenen in de behandeling van en onderzoek naar pedofilie en andere seksuele stoornissen.

Reageren via Facebook