Reacties/ Lichtstraal wordt materie en weer lichtstraal printlink


thieu4u (30 juli 2007, 12:37)

Een fantastische wetenschappelijke doorbraak en het artikel is zowel verbaal en visueel goed opgebouwd. Er moesten meer kunstenaars met wetenschap bezig zijn. Dan zouden veel meer mensen de wetenschappelijke ontwikkelingen kunnen begrijpen.

Bert van der Sman (5 januari 2009, 13:28)

Is dit misschien een stap dichter naar de verklaring voor "dark matter"?

VAN HECKE JOHAN (15 februari 2015, 23:51)

Hallo, ik zit vaak mezelf vragen te stellen waarop ik geen antwoord heb; Mag ik zo vrij zijn er een paar te stellen? -- Hier vooral over licht.
Veronderstel een plaats op 100 lichtjaar van de aarde: Iemand heeft daar 100 jaar geleden heel snel 2 x een onvoorstelbare krachtige zaklamp doen flitsen richting de aarde; 1x op het centrum v d aarde en 1x richting aarde , maar dan net naast (veronderstel dat aarde niet beweegt) De 2de lichtstraal raakt de aarde dus net niet ,en zou dus theoretisch gewoon verder blijven reizen?..De 1ste daarentegen zou nu de aarde raken ,en daarbij dus "stoppen"? Klopt dit?.. Nu na dit artikel: die lichtstraal gaat toch door de ruimte waar het absolute nulpunt bijna wordt bereikt?... Heeft dat dan geen invloed op de lichtsnelheid?? .. 2 bijkomende bedenkingen : Stel , men onderzoekt een bepaalde ster ; 500 lichtjaren ver: Het licht van zo een verre ster,moet over zo een enorme afstand ,toch vele keren iets ,(een andere ster, een planeet ,een komeet....) in de weg van de lijn "ster-aarde "hebben gekregen , zodat bij momenten het licht van die ster zou moeten "uitgaan"???
Ook het feit dat licht afbuigt door zwaartekracht , zwarte gaten..maakt toch dat weniet kunnen voortgaan op wat we denken te zien?? Kan ik hier antw op krijgen? Ik zou het heel erg apprecieren. vriendelijke groeten/Johan Van Hecke

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje