Liever gamen dan seks? JA! /reageer

Liever gamen dan seks? JA!
  • door: Redactie Sync
    over: software, computer, gaming
    op: 10 april 2019
  • Maar liefst zestien procent van de Nederlandse vrouwen zegt liever te gamen dan een potje te seksen.

  • Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl, onder 1.003 Nederlanders met een relatie.

Maar liefst zestien procent van de Nederlandse vrouwen zegt liever te gamen dan een potje te wippen. Dit blijkt uit onderzoek van kortingswebsite Acties.nl. Bij maar liefst elf procent van de ondervraagde stelletjes blijkt hun relatie last te ondervinden van de negatieve invloed van videogames.

Vince Franke van Acties.nl staat versteld van de resultaten: “Ik had echt niet verwacht dat zo’n groot gedeelte van de vrouwen liever een controller oppakt dan met haar partner tussen de lakens duikt. Mijn vriendin gamet gelukkig niet, tenzij je het verplichte potje monopoly met familie tijdens de feestdagen meetelt.”

Negatieve invloed

Gamen zorgt volgens het onderzoek voor nog véél meer ellende. Zo heeft niet alleen de relatie maar ook het sociale leven van de ondervraagden te lijden onder gamen. Maar liefst vijftien procent van dat gamen weleens van negatieve invloed is geweest op hun sociale leven. Maar ook school- en/of werkprestaties hebben het zwaar te verduren onder de drang naar videogames. Franke weet het gelukkig te relativeren: “Natuurlijk is het weleens lekker om een spelletje te spelen, maar het mag nooit ten koste gaan van de prestaties op school of werk. Ik besef wel dat de verleiding tegenwoordig veel groter is dan toen ik klein was. Ik weet ook niet of ik dit had kunnen weerstaan, was ik nu jong geweest”.

Over Acties.nl

Acties.nl helpt consumenten om te besparen op online aankopen door de actuele kortingscodes, aanbiedingen, sales, deals en kortingsbonnen te verzamelen van meer dan 1.000 webshops. Daarnaast biedt de website interessante bespaartips voor de meest uiteenlopende zaken, zoals vakanties, boodschappen en kleding. Acties.nl wordt maandelijks door ruim een miljoen bezoekers geraadpleegd.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.