Limburger minst gelukkig /reageer

Limburger minst gelukkig

Limburgers zijn gemiddeld minder gelukkig dan mensen uit andere Nederlandse provincies. Dit blijkt uit het langlopende onderzoek naar geluk via www.gelukswijzer.nl van de Erasmus Universiteit en Univé.

De GeluksWijzer volgt het geluksgevoel van duizenden Nederlanders. Meer dan 16.000 deelnemers vulden het afgelopen half jaar herhaaldelijk in hoe gelukkig ze zich gedurende de afgelopen maanden voelden. Hieruit blijkt dat Limburgers gemiddeld maandelijks minder gelukkig zijn dan deelnemers uit overige provincies.
Een oorzaak kan gevonden worden in de economische groei van de provincie en het inkomen per hoofd van de bevolkding. Limburg kent door de bank genomen een zogeheten ‘onder-modaal inkomen’. Dit valt te rijmen met de analyse van het economische bureau van de ING bank, waarbij Limburg in 2010 en 2011 uit de bus kwam als traagst groeiende economie van alle Nederlandse provincieën (De Limburger, 2011).

Opvallend is dat inwoners van Drenthe en Flevoland zich het gelukkigst voelen, gevolgd door Zuid Holland, Zeeland en Noord Brabant. Friesland en Utrecht naderen Limburg, zij scoren respectievelijk een 5,8 en 5,9.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Ewald Smits

Ewald Smits is journalist, media-ondernemer en co-founder van MT/Sprout.
Volg hem ook op Twitter