Lolo’s wint Present Your Startup Global /reageer

Lolo’s wint Present Your Startup Global

Producent van gezonde en suikervrije snacks voor kinderen Lolo’s heeft de finale van de eerste internationale editie van startup-wedstrijd Present Your Startup gewonnen. Het Caribische Ching, een applicatie voor beveiligde creditcardbetalingen via de smartphone, won de publieksprijs. Het vijfjarig jubileum van Present Your Startup viel samen met de aankondiging van een nieuwe, exclusieve joint venture van investeerders met een omvang van 350.000 euro.

“We staan aan het begin van iets moois, echt te gek dat we hebben gewonnen”, zegt Lysanne Denneboom van Lolo’s. “Onze deelname aan Present Your Startup opent nieuwe deuren voor ons en we hebben veel interessante mensen ontmoet. Naar aanleiding van de gewonnen finale zijn we zelfs al in gesprek met meerdere geïnteresseerde investeerders. Het is nu tijd om verder te bouwen aan ons bedrijf, en echt iets te doen aan de voeding en toekomst van onze kinderen.”

Investering Bas Beerens

“Er is sprake van ‘noodzaak’:, ouders schreeuwen om producten waar geen suiker in zit”, verklaart jurylid Bas Beerens, oprichter van WeTransfer, de winst van Lolo’s. “Het mooie aan Lolo’s is dat het bedrijf ontzettend schaalbaar is. Om de volledige potentie te kunnen waarmaken, hebben ze uiteraard partners nodig. Ik geloof dat ze een mooie toekomst tegemoet gaan en wil daar als investeerder graag onderdeel van uitmaken.”

Exclusieve joint venture

Oprichtster van Present Your Startup Valerie Vallenduuk maakte gisteren bekend dat ze samen met betrokken investeerders een exclusieve joint venture opzet ter waarde van 350.000. “De intentie is om in de toekomst vanuit deze joint venture te gaan investeren in aantrekkelijke startups. Op basis van onze ervaringen van de afgelopen vijf jaar kunnen we een goede inschatting maken van de potentie van startups, die we als investeerders ook willen gaan coachen. Door het met een groep investeerders te doen, kunnen we de kennis en ervaring van startups en investeerders goed matchen.”

Present Your Startup

Present Your Startup is een acceleratorprogramma en een succesvol pitchevenement uit Haarlem, opgezet door Valérie Vallenduuk in 2014. Het platform koppelt startups aan kapitaal door het organiseren van evenementen, het begeleiden van startups en het vinden van juiste financiering. Inmiddels is Present your Startup actief in Nederland, het Caribisch gebied en New York.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.