Nieuws/ Meer dan de helft van alle ICT-projecten mislukt /reageer

door: Laura Vogels
over: management, productiviteit, bedrijfskunde, businesstrends
op: 20 juni 2007

Minder dan de helft (48 procent) van alle ICT-projecten is volledig succesvol. Deze schokkende conclusie wordt getrokken in de ICT Barometer (pdf) van juni 2007, uitgegeven door Ernst & Young. Van de overige 52 procent van de projecten faalt 4 procent volkomen en 48 procent gedeeltelijk. De invoering van CRM-systemen leidt zelfs bijna nooit tot succes: meer dan tweederde van deze projecten mislukt.

Buiten het budget

Bedrijven geven verschillende redenen voor het mislukken van de projecten. Meestal werkt de toepassing niet door al dan niet technische problemen binnen de organisatie (37 procent). Het project voldoet niet aan de verwachting (28 procent) of loopt uit (23 procent). Daarnaast is er vaak sprake van een kostenoverschrijding (11 procent).

Niet naar tevredenheid

Er zijn circa 100.000 bedrijven vanaf vijf medewerkers in Nederland die ruw geschat 380.000 ICT-projecten op jaarbasis starten. Als we uitgaan van de 4 procent van projecten die volledig mislukt, dan komt dat neer op ruim 15.000 volledig geflopte projecten per jaar! Nemen we de gedeeltelijk mislukte projecten mee, dan zijn er in totaal op jaarbasis bijna 200.000 projecten die niet naar tevredenheid verlopen of volledig mislukken.

Dit bericht verscheen eerder op In Feite.

Reageren via Facebook

Reacties