Weblog/ Meer lezers; meer inkomsten /7 reacties

door: Jeroen Wijering
op: 29 oktober 2007

De afgelopen weken heeft Kevin een kleine enquête onder de auteurs verspreid. Deze is door de helft van de auteurs ingevuld; bedankt! We hebben veel goede suggesties gekregen, waarmee we druk aan de slag gaan. Zo is dit weblog in de lucht en is het lijstje met “gewaardeerde auteurs” op de homepage veranderd. Het aantal lezers is nu het uitgangspunt, in plaats van de (nauwelijks gebruikte) waardering met de sterretjes.

Daarnaast bleek dat er nog onduidelijkheid bestaat over hoe goed SYNC bezocht wordt, en over hoe veel geld er eigenlijk verdiend kan worden met een artikel. Ik heb daarom twee grafiekjes gemaakt, met de lezers en inkomsten van alle auteurs bij elkaar opgeteld. Als auteur kun je je eigen lezers en inkomsten altijd zien onder “Earnings” in het beheergedeelte.

Gelezen artikelen, nieuwtjes en columns (x1000)

Zoals te zien is het aantal lezers explosief gestegen tot mei en daarna gestagneerd. Vervelend; we zijn van mening dat de doelgroep voor Sync.nl een stuk groter is dan die welke we momenteel bereiken. We zijn hier druk mee aan het werk (een vaste redacteur, technische aanpassingen en misschien doorplaatsing in een krant), maar suggesties zijn altijd welkom!

Daarnaast is in de grafiek te zien dat het vooral de artikelen zijn die worden geschreven/gelezen. Dit hoeft absoluut niet: ook columns en nieuwsberichten zien we graag geplaatst op Sync.nl. Voor beide krijg je, net als bij artikelen, betaald.

Inkomsten per 1000 lezers (in euros)

Deze grafiek laat zien hoeveel je als auteur verdient met een artikel. In deze maand, oktober, is dat zo’n 45 euro wanneer je artikel 1000 keer gelezen wordt. We hebben al artikelen met meer dan 5000 “reads” gehad, maar 1000 tot 2000 is nu normaal. Overigens viel maart zo hoog uit omdat we toen een éénmalige, goed betaalde banner konden plaatsen.

Omdat de inkomsten (via de banners) rechtstreeks aan het aantal lezers gekoppeld zijn, is het ook hier belangrijk om meer lezers te krijgen. Nogmaals, daar zijn we druk mee bezig; en ook hier zijn suggesties van harte welkom!

Reageren via Facebook