Microsoft volgt Netflix met Halo TV serie /reageer

Microsoft volgt Netflix met Halo TV serie

Spielberg gaat een live-action TV serie produceren op basis van de Microsoft Halo games. Deze serie is exclusief beschikbaar op Xbox Live. Met deze televisie serie wil Microsoft laten zien dat de nieuwe Xbox One veel meer is dan een spelcomputer. Microsoft positioneert de Xbox One als de entertainment hub in de huiskamer.

De nieuwe Xbox verbindt zich met je TV aanbod. Via spraak-commando’s kan je schakelen tussen verschillende opties. Je kan je spel onderbreken en TV gaan kijken door te roepen ‘Xbox, TV!’. Net als bij de Google TV sluit je de HDMI kabel van je TV ontvanger aan op de Xbox. Zo krijg je via de Xbox controle krijgen over je TV aanbod.

Microsoft noemt dit intelligent TV. De Xbox helpt je kiezen in het grote aanbod van zenders en video on demand opties. Daarbij breidt Microsoft het media aanbod nog verder uit door zelf met de Halo TV serie te komen. Net zoals Netflix en Hulu met eigen exclusieve content zijn gekomen.

Met Spielberg heeft Microsoft een hele grote naam verbonden aan de Halo TV serie. “Voor mij is het Halo universum een fantastische kans op het kruispunt tussen technologie en mythe-vorming,” aldus Spielberg.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Merien ten Houten

Merien ten Houten (1971) was tien jaar geleden een van de oprichters van ilse.ilse Media is ook vandaag nog een toonaangevende internet uitgever. Merien ten Houten is nu buiten zijn eigen merien bv betrokken bij verschillende projecten.