Nieuws/ Milieuvriendelijk spelen met de waterstofbatterij /reageer

door: Marjon Vinck
over: chemie, biotech, energie, duurzaam, milieu, materiaal
op: 6 juli 2007

Raketten gebruiken het als brandstof, net als enkele stadsbussen van het GVB Amsterdam en de Hydrogen 7-motor van BMW is er speciaal voor ontwikkeld: waterstof. Binnenkort kan daar de speelgoedauto op waterstof aan toegevoegd worden, aldus Business 2.0’s Green Wombat.

Het Singaporese bedrijf Horizon Fuel Cell Technologies heeft namelijk een contract gesloten met Wah Shing Toys uit Hong Kong om speelgoed te ontwikkelen. Speelgoed aangedreven op waterstof, waarbij de H-Racer van Horizon - een speelgoedautootje op zonne-energie en waterstof - als voorbeeld genoemd kan worden.

Doel van beide bedrijven is het ontwikkelen van een niet-giftige batterij, die wel honderden keren te hergebruiken is. De uitdaging voor Horizon ligt hem met name in het feit dat de batterij vooral klein moet zijn en uiteindelijk de giftige alkalinebatterij - waarvan er jaarlijks 500 miljoen worden gebruikt in speelgoed. Als slechts een klein deel van deze giftige batterijen wordt vervangen door de waterstofbatterij, is het milieu al enorm gediend.

Reageren via Facebook

Reacties