MisterGreen haalt anderhalf miljoen euro op in eerste serie nieuwe obligatieprogramma /reageer

MisterGreen haalt anderhalf miljoen euro op in eerste serie nieuwe obligatieprogramma
  • door: Redactie Sync
    over: financiering, duurzaam
    op: 27 januari 2022
  • MisterGreen heeft anderhalf miljoen euro opgehaald in de eerste serie van hun nieuwe obligatieprogramma

  • Door AFM geaccrediteerd programma maakt jaarlijkse uitgave tot €25 miljoen mogelijk

MisterGreen Electric Lease heeft €1,5 miljoen opgehaald in de eerste serie van hun nieuwe obligatieprogramma. Sinds dit jaar voldoet de Amsterdamse elektrische leasemaatschappij aan de prospectusplicht vanuit de Autoriteit Financiële Markten (AFM), waardoor zij nu jaarlijks tot €25 miljoen aan obligaties mag uitgeven. In de eerste serie heeft ze al anderhalf miljoen euro opgehaald. Met de financiering investeert MisterGreen in de verdere uitbreiding van haar elektrisch wagenpark. Het doel is om in 2025 in Nederland een vloot van 15.000 zelfrijdende auto’s te realiseren.

Momenteel heeft MisterGreen een wagenpark van 3.500 elektrische auto’s in Nederland, België, Duitsland en Denemarken. “Wereldwijd is er een transitie gaande van fossiele energievoorziening naar duurzame energie”, zegt Caroline van Asselbergs- van Dijl, CEO van MisterGreen. “Dat betekent dat ook de transitie naar elektrisch rijden in volle gang is en gelukkig ook aan populariteit wint. Deze investeringen bieden ons nog meer mogelijkheden om verder te groeien in zowel het binnen- als buitenland.”

Goedkeuring door AFM

MisterGreen heeft met eerdere obligatieleningen vanaf 2017 al ruim dertien miljoen euro kunnen ophalen. Met het nieuwe, door de AFM goedgekeurde obligatieprogramma, mag de leaseprovider in de komende twaalf maanden van tijd tot tijd achtergestelde obligaties uitgeven in series tot een maximaal totaal uitstaand bedrag van 25 miljoen euro. Asselbergs- van Dijl: “Met dank aan ons finance team kunnen we met deze financiering nog meer betekenen in de wereld van elektrische mobiliteit.”

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.