MKB-kredietplatform Lendix in 'leading 50' van FINTECH 100 /reageer

MKB-kredietplatform Lendix in

Europees MKB-kredietplatform Lendix behoort voor het derde jaar op rij tot de vijftig meest belangrijke en veelbelovende Fintech-bedrijven ter wereld. Op de jaarlijkse ranglijst van KPMG en H2 Ventures neemt Lendix, net als vorig jaar, de 45ste plek in.

Het bedrijf dat binnenkort ook in Nederland actief is, maakt hiermee deel uit van de ‘Leading 50’. Dit zijn de, volgens een panel van Fintech-experts, vijftig belangrijkste Fintech-bedrijven ter wereld die het hoogst scoren op innovatie, kapitaalverhoging, omvang en impact. “Ik ben erg trots dat we voor het derde achtereenvolgende jaar zijn opgenomen in deze prestigieuze ranglijst”, zegt Luuc Mannaerts, CEO Lendix Nederland. “Dat we door KPMG en H2 Ventures als één van de meest innovatieve Fintech-bedrijven ter wereld zijn gekozen, is een mooie bevestiging van de potentiële impact die we als organisatie kunnen hebben op de Europese financieringsmarkt. Met onze aanstaande lancering in Nederland kunnen binnenkort ook Nederlandse bedrijven en investeerders gebruikmaken van ons platform.”

Lendix naar Nederland

Lendix stelt kleine en middelgrote ondernemingen in staat om rechtstreeks van institutionele en particuliere investeerders te lenen zonder tussenkomst van een bank. Het van oorsprong Franse bedrijf is reeds actief in Frankrijk, Italië en Spanje, waar het inmiddels voor meer dan 200 miljoen euro aan leningen heeft verstrekt. Eerder dit jaar kondigde Lendix aan ook naar Nederland te komen.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.