Nieuws/ "MKB moet beter belonen om personeel te behouden" /reageer

door: Jeroen Wijering
over: personeel, strategie
op: 21 maart 2007

MKB bedrijven moeten een beter beloningsbeleid voeren, als ze hun personeel tenminste willen behouden. Dat laat hoogleraar ondernemerschap en organisatie Mirjam van Praag vandaag optekenen in het Financieele Dagblad.

‘Ruim de helft van de kleine bedrijven heeft moeite om gekwalificeerd personeel te werven. Twee derde vindt het eigen beloningsbeleid niet concurrerend met andere MKB-bedrijven’, zegt Van Praag naar aanleiding van onderzoek. De wervingsproblemen zouden volgens haar op te lossen zijn door efficiënter te belonen.

Soms te veel, soms te weinig

Uit het onderzoek bleek dat de beloning die een werknemer krijgt, niet afhangt van zijn capaciteiten, maar van die van de ondernemer. Is de ondernemer hoog opgeleid en verdient hij veel, dan verdienen zijn werknemers ook goed. Soms betalen ondernemers hun beste werknemers dan ook te veel, en soms te weinig. Ook de prestatie-en winstafhankelijke beloning zou vaker toegepast kunnen worden.

Volgens Van Praag zijn ondernemers te snel tevreden als ze een vacature in kunnen vullen. ‘Ze zijn al blij dat ze iemand kunnen krijgen en dan denken ze niet na over de vraag: op welke manier betaal ik hen uit. Mijn advies is om hier toch vooral langer bij stil te staan’.

Reageren via Facebook

Reacties