Nieuws/ Mobiel internet in Afrika groeit snel /1 reactie

door: Cindy Curré
over: internet, media, mobiel
op: 27 augustus 2008

Het gebruik van mobiel internet in Afrika maakt een ongekend snelle groei door. In het tweede kwartaal van dit jaar steeg het mobiel internetgebruik in het hele continent met 21 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2008. De stijging is het sterkst in Nigeria (92 procent!), Egypte (80 procent) en Soedan (65 procent).

Zuid-Afrika koploper

Van al het mobiele telefoonverkeer nam Zuid-Afrika naar verwachting het grootste deel voor zijn rekening met 56,9 procent, gevolgd door Nigeria met 12 procent en Kenia met 8,6 procent. Dit blijkt uit cijfers van advertentiebureau AdMob.

Smartphones

Met een marktaandeel van 50,6 procent is Nokia de populairste maker van mobiele telefoons in Afrika. De fabrikant is marktleider in Zuid-Afrika, Nigeria, Kenia, Egypte en Tanzania. Op de tweede plaats volgt Samsung met 19,7 procent, dan Motorola met 10,4 procent, SonyEricsson met 10 procent en LG met twee procent.

In totaal verloopt 18 procent van het Afrikaanse mobiele telefoonverkeer via smartphones. Het populairste model is de Nokia N70.

Bron: TeleCom Update Magazine

Reageren via Facebook