'Mobieltje neemt functie PC over' /2 reacties

Nu de mobiele telefoon steeds krachtiger wordt en de bandbreedte met UMTS toeneemt, wordt de personal computer met de dag overbodiger. “Kinderen willen te allen tijde verbonden zijn met hun vrienden”, zegt venture capitalist Howard Hartenbaum, partner bij Draper Richards in The NewYork Times. “En dat lukt niet als de computer afstaat of als er geen computer in de buurt is.”

Goegemeente

Sinds veel internetgebruikers gewend zijn om via de computer alle details van hun leven te delen met andere gebruikers (via social networkingsites als MySpace, Hyves en Friendster) dagen nieuwe online services met namen als Twitter, Radar en Jaiku gebruikers succesvol uit dat ook te doen met de mobiele telefoon. Met de nieuwe diensten kunnen gebruikers de klok rond met hun mobieltje de goegemeente op de hoogte houden van hun vakanties, hun stemmingen of hun laatste kappersbezoek. En dat vinden ze leuk!

Voor de Twitter-gebruikers is SMS een vorm van zelfexpressie geworden waarin het detail niet geschuwd wordt. Elke scheet die een gebruiker laat (ik ben online, ik luister naar muziek, ik ga winkelen) wordt via het mobieltje met het grootste gemak aan de wereld toevertrouwd.

Verslavend

De nieuwe services hebben voor jongeren dezelfde verslavende werking als BlackBerrys hebben voor zakenmensen, zegt Hartenbaum. Reden voor VC Draper Richards om te investeren in Kyte.tv, waarmee gebruikers (na het downloaden van software) foto’s en video’s van hun mobieltje naar hun online Kyte-kanaal kunnen zenden.
Kijkers kunnen de foto’s en film bekijken via de site en via hun eigen telefoon. Of ze kunnen het kanaal als Televisieshow op hun eigen website plaatsen. Soms kan de videostream zelfs live worden bekeken.