MT MediaGroep neemt Sync.nl over /reageer

MT MediaGroep neemt Sync.nl over

MT MediaGroep neemt de website Sync.nl over van Sync BV. Met de overdacht voegt de uitgever van Sprout, Management Team en Techbusiness.nl een waardevolle website aan haar portfolio toe.

Businessmodel innovatie
Merien ten Houten, een van de vijf oprichters van Sync.nl, vindt dat de website bij MT MediaGroep BV in goede handen is. “Sync.nl is begonnen met een businessmodel innovatie. Het was ook vrijwel direct succesvol. Maar om verder te bouwen is inbedding in een portfolio nodig. MT MediaGroep is als jonge uitgeverij met ervaring de perfecte partner. Dit geeft ons weer de mogelijkheid om te focussen op onze volgende innovatie: iphion, een platform voor de distributie van HD televisie naar de huiskamer via internet.”

Uitgever Berend Jan Veldkamp toont zich verheugd met de overname van Sync.nl. “ Met Sync.nl kunnen we het portfolio voor zakelijke beslissers in Nederland verbreden en versterken. Innovatie past goed bij Sprout, Management Team en Techbusiness. Wij beschouwen Sync.nl als een nieuw pareltje.“ Sync.nl telt op dit moment circa 50.000 bezoekers per maand. Over de overnameprijs worden geen mededelingen gedaan.

Over Sync.nl
Sync.nl werd in 2006 opgericht door Merien ten Houten, Robert Klep, Jeroen Wijering, Oscar Kneppers en Ewald Smits. De internetondernemers zagen dat Nederland een website met goede artikelen over onderwerpen op het snijvlak van wetenschap, business en technologie ontbeerde.

De website werd in 2006 genomineerd voor de Accenture Innovation Award en won in 2007 een Dutch Bloggie. Sync.nl kent een kleine kernredactie, maar maakt vooral gebruik van deskundigen uit het veld. Wetenschappers, vakdeskundigen en gespecialiseerde journalisten schrijven artikelen van inhoudelijke kwaliteit en verrassende invalshoeken. Sync.nl betaalt hen door een deel van de advertentie-inkomsten van het platform beschikbaar te stellen, naar rato van pageviews. Populaire auteurs verdienen op deze manier meer dan minder populaire auteurs.

Over MT MediaGroep
MT MediaGroep is uitgever van Sprout, Management Team en Techbusiness.nl. Het bedrijf is op 1 april 2009 via een management buy out verzelfstandigd vanuit VNU Media. Het zittende management van toen – bestaande uit Berend Jan Veldkamp, Boris Scheepers en Ewald Smits – kocht de titels van VNU Media samen met investeerder Amerborgh en Vondel Finance.

Ook schrijven voor Sync? Lees waar een artikel aan moet voldoen en mail een proefstuk naar redactie@sync.nl

Reageren via Facebook

Reacties

Over Rob van Leeuwen