MUD Jeans en Sea Shepherd organiseren Regenerate Festival /reageer

MUD Jeans en Sea Shepherd organiseren Regenerate Festival

Het circulaire jeansmerk MUD Jeans en de internationale organisatie ter bescherming van het zeeleven Sea Shepherd organiseren op zaterdag 7 september het allereerste Regenerate Festival op het strand van Bergen aan Zee. Tijdens dit jaarlijkse duurzaamheidsevent is er een shortdocu te zien over Sea Shepherd met beelden uit onder andere de Discovery Channel documentaire “Chasing the Thunder.” Ook wordt de collectie Sea Shepherd by MUD Jeans gelanceerd.

“Met dit festival willen we laten zien wat mensen zelf kunnen doen om de klimaatverandering en het verdwijnen van de biodiversiteit te stoppen”, zegt Bert van Son, initiatiefnemer van het festival en oprichter van MUD Jeans. “Het zijn zware thema’s. Consumenten kunnen een groot verschil maken, maar dan moet iedereen wel nú in actie komen en andere keuzes gaan maken.”

Shortdocu met beelden “Chasing the Thunder”

Tijdens het festival is een korte documentaire over Sea Shepherd te zien met beelden uit onder andere de Discovery Channel documentaire “Chasing the Thunder.” De documentaire laat een gedeelte zien van de epische 110-daagse achtervolging van ’s werelds meest beruchte stroperijboot Thunder door Sea Shepherd. In twee zeeën en drie oceanen jaagden de milieuactivisten op het voortvluchtige vissersschip, dwars door ijsschotsen, stormen en gewelddadige botsingen, totdat de Thunder dramatisch zonk op de bodem van de Zuid-Atlantische Oceaan.

“Met beperkte middelen illegale activiteiten op open zee bestrijden en toch wereldwijd impact hebben, dat is wat Sea Shepherd doet. We zijn dan ook erg blij met het Regenerate Festival, waar mensen zich kunnen laten informeren en inspireren om in actie te komen voor een duurzamer leven”, aldus Geert Vons directeur van Sea Shepherd Nederland.

Lancering cross-over collectie Sea Shepherd by MUD Jeans

Tijdens het duurzaamheidsevent wordt ook de cross-over collectie van Sea Shepherd by MUD Jeans gelanceerd. De samenwerking tussen de organisaties heeft geleid tot een stoere collectie met een nautisch karakter.

Beach Cleanup and Meet the people!

De bezoekers kunnen verschillende duurzame mini-workshops volgen, kennis maken met de mensen achter Sea Shepherd en twee Beach Cleanups lopen van twee en drie kilometer. Aansluitend begint Sublime een party met de Wicked Jazz Sounds DJ-set, door Rob Manga en Leroy Rey. Het Regenerate Festival wordt mede mogelijk gemaakt door onder andere Dopper, Tony Chocolonely en WakaWaka.

· Waar: Botenclub Bergen, adres: Noordzee Route, Bergen aan Zee
· Wanneer: zaterdag 7 september, aanvang 14:00 uur
· Entree is gratis
· Transport vanaf station Alkmaar is geregeld
· Vanaf 17:30 Sublime party

Aanmelden kan via: http://bit.ly/2KvXDDv
Facebook Event: http://bit.ly/2MqGKfL

Over MUD Jeans

MUD Jeans is het enige circulaire jeansmerk ter wereld. In 2020 wil het merk een spijkerbroek lanceren die voor 100 procent gemaakt is van gebruikte spijkerbroeken. Eerder verwierf MUD Jeans al bekendheid met het innovatieve ‘Lease A Jeans’ concept. Dit concept is gebaseerd op een economie zonder eigendom. De essential denim-producten worden ontworpen volgens minimal design. MUD Jeans bereikt hoge standaarden van verschillende duurzame organisaties, zoals het internationale B Corp. Zie voor meer informatie: www.mudjeans.eu

Over Sea Shepherd

Sea Shepherd is een internationale non-profit organisatie ter bescherming van het zeeleven. De organisatie maakt gebruik van innovatieve tactieken en directe acties om de oceanen en al het leven daarin wereldwijd te verdedigen, beschermen en behouden. Sea Shepherd is in 1977 opgericht door Paul Watson. Vandaag de dag is Sea Shepherd een wereldwijde organisatie met onafhankelijke nationale en regionale afdelingen in meer dan twintig landen. Deze afdelingen zijn verbonden in een gezamenlijke missie van Sea Shepherd Global, gevestigd in Amsterdam. Sea Shepherd Global coördineert de communicatie, de logistiek en vlootschepen tijdens campagnes over de hele wereld. Sea Shepherd onderzoekt overtredingen van nationale en internationale beschermingswetten, legt deze overtredingen vast en dwingt beschermende maatregelen af als dat wettelijk mogelijk is. www.seashepherd.nl

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.