Reacties/ Naoorlogs rijtjeshuis kan eenvoudig groter en zuiniger printlink


gerry (20 juli 2009, 12:01)

Dit vind ik nou een fantastisch idee, ben zelf een leek , maar heb ook een oud huisje met diezelfde muren en door dit nieuws brengt mij toch weer tot nadenken. Wat ikzelf ervan vind is , op grote schaal kan dit toegepast worden en blijven de naoorlogse huizen, met hun vaak , prachtige bouwstijlen bestaand, fantastisch.
SUCCES!!!

Carla Bosma (20 juli 2009, 15:03)

Prachtig!! En dit kan inderdaad behoeden voor het wegbecijferen van beeldbepalende panden. Heerenveen Centrum-West, architect A.Baart, heeft een prachtig stuk historie uit 1920 van vóór het ontstaan van het dorp Heerenveen. De eigenaar/verhuurder stelde onderhoud uit vanaf 1970 (..!..) De grootste klacht is lekkeage vanaf het dak. Blijkbaar geen punt om mensen te laten wonen tussen schimmels op de muren. Mag hopen dat de uitdrukking "deze woningen zijn niet van deze tijd" ook als cliché eens verdwijnen. Ouderen/bejaarden zijn ook niet van "deze tijd" wat niet wil zeggen dat men laks hoort te zijn qua verzorging. Ik neem bovenstaande mee naar een gemeentelijke kranten site. En buurt-link.

Ik denk dat A.Thomsen hier ook happy van wordt!

Bert (22 juli 2009, 12:46)

Goed idee, maar graag een beetje aansluiten op de naoorlogse architectuur. Gelukkig is Welstand bij gevelrenovaties nog niet naar de zijlijn geschoven.
Het moet vooral geen excuus worden de boel op te trutten naar Brandevoort niveau. Kijk eens naar Kormelings huis op de Hasseltrotonde in Tilburg. Magnefieke wederopbouwarchitectuur.

Mark (22 juli 2009, 20:18)

Dus in twee dagen worden je complete buitenmuren vervangen, die elders alvast gefabriceerd worden. Knappe jongen die een muur van 3x4 mijn achtertuin in krijgt.

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje