Nederland wint RoboCup Dutch Open /reageer

Nederland wint RoboCup Dutch Open
  • door: Redactie Sync
    over: gadgets, robotica, werktuigbouw
    op: 30 april 2012
  • Het robotteam Tech United Eindhoven heeft gisteren de RoboCup Dutch Open gewonnen.

  • Van 18 tot 24 juni vindt het WK RoboCup 2012 plaats in Mexico en in 2013 is Nederland gastland.

Het robotteam Tech United Eindhoven heeft gisteren de RoboCup Dutch Open gewonnen. Het team van de TU Eindhoven won met 3-2 van Iran in de finale van het robotvoetbal. Tech United Eindhoven won naast deze ‘Middle Size’ League voetbalcompetitie, ook de @Home League, waar de Eindhovense zorgrobot Amigo het beste diverse huishoudelijke taken uitvoerde.

De RoboCup Dutch Open vond plaats van 25 tot en met 29 april in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven en heeft ruim 5.500 bezoekers getrokken. De laatste twee dagen was het zo druk dat er extra tribunes moesten worden geopend. Gisteren zagen zo’n 2.000 toeschouwers de Nederlandse teams de eerste prijs in de grote competities binnenslepen.

Publiek belangrijk element

“Het was mooi om te zien dat er een opbouw zat in de bezoekersaantallen deze week”, aldus organisator René van de Molengraft. “We hebben er alles aan gedaan om het publiek nauw te betrekken bij het toernooi. Het live commentaar bijvoorbeeld, maakte de verschillende wedstrijden levendig. Ook probeerden we zoveel mogelijk de tijdsplanning te bewaken om de toeschouwers geïnteresseerd te houden. Door de betrokkenheid van het publiek, konden wij onze boodschap naar hen duidelijk overbrengen: laten zien wat we al kunnen met robots, waar we in de toekomst naartoe willen en jongeren interesseren voor techniek.”

RoboCup is een wereldwijde organisatie met als doel om een robotvoetbalteam te ontwikkelen dat in het jaar 2050 kan winnen van de (menselijke) wereldkampioen voetbal. RoboCup heeft daarnaast als doel de technologische ontwikkelingen te stimuleren en technologie onderling te delen. Door ontwikkelingen te delen met behulp van de toepassing voetbal wordt een breed publiek bereikt.

WK RoboCup

Van 18 tot 24 juni vindt het WK RoboCup 2012 plaats in Mexico en in 2013 is Nederland gastland. Het team van de TU Eindhoven stond al vier keer in een WK-finale.

Ook interessant:
Gaat dat zien snel tactisch en spectaculair robotvoetbal.
TU-Eindhoven tweede wk robotvoetbal.
Tafelvoetballen tegen de computer is ook leuk.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.