Reacties/ Nederlandse alg zorgt voor voedsel en biobrandstof printlink


bikkel (31 mei 2007, 09:08)

Nooit geweten dat zo'n onooglijk beestje zoveel kon gaan betekenen voor de economie. Zijn er meer van die ogenschijnlijk vervelende organismen die de wereld er weer bovenop kunnen helpen?

paul van egmond (2 juni 2007, 10:04)

Bedankt voor een (ver)helder(end) artikel! Erg leuk om te lezen dat Nederlandse ondernemers nog steeds weten hoe ze hun nek moeten uitsteken en daarmee succesvol worden.

Henk Daalder (9 juni 2007, 21:26)

Wil dit grootschalig aan onze energie voorziening kunnen bijdragen, dan moet er ook een gesloten mineralen kringloop zijn.
Dus algen kweken, koolwaterstoffen afscheiden (olie er uit persen) en het restant weer fermenteren, oid, voor meststof voor de vijver.

Kan dat al?
Bij de Jatropha plant kan dit al, of het ook op elke tropische plantage gebeurt weet ik niet.

HardloperHans (2 september 2007, 22:51)

Goede opmerking Henk.
Soylent green gezien ??

Rogier2 (17 oktober 2007, 12:32)

Het klinkt heel mooi en aardig, maar toch graag een energiebalans, en het kostenplaatje. Van de ander opspeurwerk weet ik dat algen voedingssuplementen vaak heel duur verkocht worden. Er is ook een groot verschil tussen de mogelijke opbrengst en de werkelijke, ik wil graag getallen zien.

Ingrid (6 november 2007, 12:39)

Stuur dit artikel ook door naar VROM en LNV. Daar kunnen ze pas echt wat betekenen. De genoemde juridische opstakels voor toegestane ingredienten van veevoer moeten natuurlijk snel worden aangepast.
De productie van vismeel is niet bepaald duurzaam te noemen. Het stimuleren van deze ontwikkeling ten voordele van de vismeelproductie zou een zeer goede stap voorwaarts zijn.

Van Nijlen Jozef (22 februari 2008, 01:16)

Beste,

Zijn er voor de consument al algen te koop die als visvoer kunnen worden gebruikt ?
Zo ja, waar.

Mvg,

Jef

ricky (25 mei 2008, 14:05)

Klinkt allemaal geniaal, maar het probleem is dat je hier gigantische hoeveelheden landbouwgrond voor op moet geven. Gaat dus ten koste van de honger in de wereld. Biobrandstoffen zijn naar mijn mening dus niet de oplossing.

een verbaasd iemand (14 april 2010, 14:09)

Van Nijlen Jozef...

Staat er een heel goed artikel over hoe algen olie kunnen produceren, begin jij over of het ook al visvoer gebruikt kan worden... >_<

Karel Postulart (5 maart 2012, 20:42)

L.S.,

Interessant artikel. Kunnen dit soort algenfarms ook in een woestijn ondergebracht worden? Wel in samenhang met zout zeewater? Dan kan een overmaat aan zonne-energie gekoppeld worden aan een overmaat van water. Hiermee wordt dan geen landbouwgrond voor voedsel opgeofferd.

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje