Reacties/ Nederlandse hoogleraar: 'Bijen dupe van Duits gif' printlink


bloembollenkopen (15 februari 2011, 14:57)

In het kader van de bijensterfte, hebben wij als bedrijf recentelijk 15.000 bloembollen geschonken aan de gemeente Gorinchem. Het betrof hierbij crocussen. Deze crocussen vormen in het vroege voorjaar een essentieel onderdeel van het bijendieet. Bloembollen hebben dus ook positieve aspecten voor de bijenstand in Europa.

Gerard Ringenaldus (15 februari 2011, 16:52)

Een prima initiatief, natuurlijk! Het gaat in de eerste plaats om het soort gif en wat het (onbedoeld) aanricht. Als dit wetenschappelijk wordt aangetoond, moet de industrie, welke dan ook, daar n.m.m. consequenties uit trekken, door b.v. naar alternatieven te zoeken. Bovendien het gaat niet alleen om het heden, maar wat, als we daar tot in lengte van dagen mee doorgaan?

Daan (22 februari 2011, 05:14)

Als ik de pagina over 'Imidacloprid effecten op bijen' lees op Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Imidacloprid_effects_on_bee_population) krijg ik de indruk dat dit gif al jarenlang in verband wordt gebracht met bijensterfte.

Niet iets wat dus nu kortgeleden uitgevonden is.

Gerard Ringenaldus (22 februari 2011, 12:30)

Het gif wordt in sommige landen al jarenlang in verband gebracht met de massale bijensterfte. Sterker nog, een bekend Duits instituut had al eerder een soort gelijke uitkomst vastgesteld en gepubliceerd. deze uitkomst kreeg echter, behalve op internet, nauwelijks aandacht van de media. Nu ligt het anders, nu krijgen deze uitkomsten, na een gedegen Nederlands onderzoek, wel aandacht van die media. In enkele landen om ons heen is dit gif ook al enige jaren verboden. maar ja, onze export hè? Echt onafhankelijk onderzoek indeze, met zo mogelijk goede alternatieven, zijn n.m.m. een vereiste. Metingen in het oppervlaktewater geven ook aan dat het zo niet langer kan, zo blijk ook uit genoemd onderzoek.

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje