Nederlandse zorginnovaties wekken Amerikaanse interesse /reageer

Nederlandse zorginnovaties wekken Amerikaanse interesse

Nederlandse start-ups in de zorg zijn populair in Amerika. Vijftien veelbelovende start ups uit de health-techbranche waren afgelopen week in Silicon Valley op uitnodiging van het Innovatie Attaché Netwerk van het Nederlandse Consulaat in San Fransisco. De bedrijven die op bezoek gingen bij ondernemers in en rond San Fransisco hebben allemaal hun wortels in de healthtechsector.

De Nederlandse start-ups verschillen in omvang. Ook richten ze zich op verschillende aspecten van health- tech. Zo zijn er twee bedrijven die digitale coachingprogramma’s verkopen. Ook zijn er een aantal bedrijven die zorg-apps hebben gebouwd. Daarnaast richten een aantal bedrijven zich op wearables. Zo heeft het bedrijf Enwake een bril ontwikkeld die het bioritme kan beïnvloeden. Hiermee kan onder andere insomnia (slapeloosheid) worden aangepakt.

Bootcamp

Het uiteindelijke doel van het bezoek was het geven van een bedrijfspitch aan investeerders. Om goed beslagen ten ijs te komen, organiseerde het Nederlandse consulaat voorafgaand hieraan een bootcamp voor de start-ups. Hierin werden bedrijven bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van zakendoen in de Verenigde Staten. Vervolgens kregen de jonge bedrijven de mogelijkheid om inspiratie voor hun eigen business op te doen door langs te gaan bij verschillende bedrijven.

Nederlandse gezondheidszorg

Het is voor het eerst dat het Nederlandse consulaat een bootcamp organiseert speciaal voor bedrijven uit één bepaalde sector. Het is geen toeval dat voor de health-techsector een uitzondering wordt gemaakt. De gezondheidszorg is van groot belang voor de Amerikaanse overheid. Ook heeft de Nederlandse zorg een goede naam in het buitenland. Zo wordt innovatie in de zorg van overheidswege gestimuleerd door de Nederlandse Zorg Autoriteit. Ook lopen private klinieken in Nederland voorop als het gaat om het gebruik van innovatieve toepassingen. Zo gebruikt de private kliniek Ucenter, Psymate, een techniek voor dagelijkse monitoring als terugvalpreventie-instrument bij verslaving en andere psychische stoornissen.

Pitch

De Nederlandse startups kregen aan het einde van de week de kans om tijdens de conferentie Health 2.0. een bedrijfspitch te geven van twee minuten aan geïnteresseerden, concurrenten en potentiele investeerders. De zaal was afgeladen tijdens de pitches van de Nederlandse jonge talenten. Dit onderstreept de populariteit van de sector en in het speciaal de belangrijke rol van Nederland op het gebied van zorgtechnologie.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.