Nieuws/ Nieuw centrum voor duurzaamheid in Eindhoven /reageer

door: Cindy Curré
over: duurzaam, businesstrends
op: 6 november 2008

Onder de naam International Center for Sustainable Excellence (ICSE) start in april 2009 een centrum voor duurzaamheid in Eindhoven. In het centrum (van 3.500m²) gaan bedrijven, (kennis)instellingen en organisaties samenwerken aan nieuwe projecten en het verbeteren van eigen producten en (bedrijfs)processen. Ook zullen bedrijven er hun laatste stand van zaken tonen op het gebied van duurzaamheid.

Duurzaamheid ervaren

De initiatiefnemers zijn Evoke (EPEA Satellite Partner), Stichting Onderneem Duurzaam, Stichting Duurzaam Eindhoven en Cagerito. De gemeente Eindhoven ondersteunt het initiatief. Bedrijven die meedoen, geven inzicht in hoe hun bedrijfsprocessen zijn veranderd en hoe producten ingezet kunnen worden om bij te dragen aan een eerlijke en gezonde toekomst. Het moet dan duidelijk worden dat duurzaam ondernemen ook economische winst oplevert.

Icoon industrialisatie

Het centrum wordt gehuisvest in de Philips Lichttoren, een icoon voor de industrialisatie van Nederland. Voor deze plek is bewust gekozen omdat het de nieuwe ‘industrialisatie’ verbindt met de ‘oude’. Verder ligt de plek midden in het centrum, vlakbij het station en vlak bij de kennisinstellingen Design Academy, TU Eindhoven en Fontys Hogescholen.

In het centrum is plaats voor honderd bedrijven en veertig instellingen en organisaties. Er komen werkplekken, een open ruimte voor showcases, een congresruimte, projectruimten en een bibliotheek/open data centrum.

Reageren via Facebook

Reacties