Nieuws/ Nieuw: de structuurzoeker /1 reactie

door: Ewald Smits
over: marketing, businesstrends, pedagogie
op: 26 oktober 2010

De veeleisende generatie Y heeft een opvolger gevonden: de structuurzoeker. Jongeren die de arbeidsmarkt aarzelend zullen verkennen en het tegenovergestelde gedrag vertonen van hun zelfstandige, onafhankelijke leeftijdgenoten. En die groep is groot.

De jeugd van nu staat onbevangen te trappelen om straks de arbeidsmarkt te bestormen, zo lijkt het. Ze zijn zelfverzekerd, onafhankelijk, bijzonder zelfredzaam en van mening dat ze over buitengewoon goede leiderschapskwaliteiten beschikken. Zie hier de generatie Y.

Aansluiting

In de schaduw van de Y-ers is echter nog een grote groep jongeren bezig zich warm te lopen voor hun plek op de arbeidsmarkt. Maar dan wel een stuk minder voortvarend dan hun leeftijdsgenoten. De ontwikkelingen binnen deze tweede groep zijn zorgelijk. Deze jongeren, structuurzoekers genoemd, dreigen de aansluiting met de arbeidsmarkt te missen, zo blijkt uit onderzoek van Manpower. De uitzendorganisatie onderzocht hoe jongeren onder de 25 jaar aankijken tegen werk.

Grote groep

Volgens Manpower beslaan de zelfredzame jongeren, ofwel de generatie Y, 43 procent van de werkzoekenden van straks. De tweede groep met structuurzoekers is met 39 procent van de jeugd, bijna net zo groot. Een niet uit te vlakken groep dus.

Meer over de nieuwe Y-generatie over www.mt.nl

Reageren via Facebook