Nieuwe trend: LinkedOut /3 reacties

4. Misdaad

Doordat netwerksites zoveel informatie over een persoon geven, maken ze het makkelijk om door middel van social engineering kwaad te doen. Een onschuldig voorbeeld hiervan is de reclame van Hi en Hyves: “Zat jij ook op basisschool De blije kabouter?”.

Het is ook niet ondenkbaar dat inbrekers er via Hyves achterkomen waar je woont, op Flickr zien dat je met je dure spiegelreflexcamera een foto van je nieuwe flatscreen-televisie hebt gemaakt om vervolgens op Twitter lezen dat je drie weken op vakantie bent en je camera per ongeluk thuis hebt laten liggen.

5. Genoeg ‘echte’ vrienden

Twee goede vrienden van mij hebben een paar jaar geleden een jaar door India gereisd. In tegenstelling tot de meeste moderne reizigers zaten ze niet elke dag in een internetcafé en hielden ze geen blog bij. Bij terugkomst was bijna alles hetzelfde gebleven, maar één ding was anders; iedereen was lid van Hyves.

Ik probeerde in een kroeg vol vrienden het concept aan hen uit te leggen. Mijn argumenten om ook Hyver te worden, waren niet overtuigend. Ik heb het opgegeven na een aantal confronterende vragen zoals: “Wat kan je er dan mee?” Antwoord: “Zien wat je vrienden doen.” Hun reactie: “Dat kan ik nu toch ook?”. Aangezien de kroeg volgepakt was met vrienden, stond ik met mijn mond vol tanden. Is het niet veel belangrijker mensen persoonlijk te spreken in plaats van simpelweg online kennis te nemen van hun bezigheden? Inmiddels zijn beide vrienden wel op Hyves te vinden, maar hoe lang nog? LinkedIn of LinkedOut?

De bovenstaande redenen laten zien dat iedereen er goed aan doet zich bewust te zijn van de informatie die je op internet over jezelf verspreidt. Daarnaast tonen de vijf redenen ook aan hoe goed wij de beheerders van sociale netwerksites vertrouwen. Heb je nog meer redenen nodig om je niet aan te sluiten?

Disclaimer: Momenteel ben ik (nog) LinkedIn en tevens te vinden op Hyves, Twitter, YouTube en Flickr…

Reageren via Facebook

Over Tom Rovers

Tom Rovers is Consultant bij Sparked. Hier helpt hij organisaties met het verbeteren van online communicatie en samenwerking. Daarnaast leert en inspireert hij kinderen over ondernemerschap met zijn bedrijf Tom en Thomas.