Nieuws/ Nintendo Wii: het best verkopend, maar het minst verbruikend /reageer

door: Marjon Vinck
over: gadgets, energie, milieu, computer
op: 29 augustus 2007

De successtory van de Wii is nog steeds niet ten einde: was eerder al bekend gemaakt dat de winst van Nintendo door deze console fors stijgt en de het aantal verkochte consoles de 10 miljoen exemplaren zal overstijgen, het is volgens Business 2.0 ook nog eens de meest groene, want energiezuinige, console van dit moment.

Dean Takahashi van SiliconValley.com wilde het energieverbruik van verschillende apparaten in zijn huishouden meten. Hij plaatste hiertoe een meter - de Kill A Watt - tussen stopcontact en stekker om het verbruik te meten van elk apparaat dat hij kon meten. Los van de conclusie dat zijn broodrooster het meeste energie verbruikte van alle apparaten, bleek de Nintendo Wii - in vergelijking met Sony’s Playstation 3 en Microsoft’s Xbox 360 Elite - het meest zuinig van alle geteste gameconsoles:

  • Xbox 360 Elite: 194 watt
  • Playstation 3: 171 watt
  • Wii: 17 watt

Eigenlijk is dit ook wel logisch, aldus Tom Igoe van de New York University. Grotere en meer krachtige apparaten, zoals de genoemde Xbox 360 Elite en de Playstation 3, verbruiken nu eenmaal meer stroom dan hun kleinere en minder krachtige varianten, in dit geval de Wii. Al blijft dat wel de console waarbij de gebruiker zélf de meeste energie verbruikt.

Reageren via Facebook

Reacties