Seo-directeur eBay bakfietst door San Francisco /reageer

Seo-directeur eBay bakfietst door San Francisco

Directeur SEO bij e-commerce gigant eBay bakfietst tegenwoordig door San Francisco, waar hij sinds 2006 woont. “Ik fiets naar mijn werk, dat is hier niet normaal. We hebben ook een bakfiets geïmporteerd uit Nederland. Daar stoppen mensen echt voor, om te vragen waar we die vandaan hebben. Als ik op zondag naar de markt ga ben ik een ware attractie.”

Bio

Wie: Dennis Goedegebuure (blog)
Wat: director SEO bij eBay
Waar: San Jose (Verenigde Staten)

Silicon Valley is nog steeds de place to be voor technologie, zegt Dennis Goedegebuure. “Er is zoveel innovatie hier. Toen ik voor het eerst aankwam draaide het om Yahoo en MySpace, nu zijn Google en Facebook de centrale spelers. Zo snel gaat dat dus. Je merkt dat er een grote aantrekkingskracht uitgaat van bedrijven die de next big thing zijn. Zo stappen steeds meer talenten over van Google naar Facebook.”

Goedegebuure verlaat Nederland in februari 2006. Op dat moment heeft hij er al vier jaar opzitten bij zijn eerste (en tot op heden enige) werkgever eBay, als online optimizer en online manager. De wens om de grens over te steken was er altijd al bij Goedegebuure, en een functie in Singapore is de eerste optie die voorbij komt. “Ik ben daar tijdens mijn vakantie op gesprek gegaan maar er bleek toch geen plek voor me te zijn. Niet lang daarna kwam ik in San Jose terecht in een internationaal coördinerende rol.”

Schaalgrootte

De eerste twee maanden krijgen Goedegebuure en zijn vrouw een tijdelijk huis toegewezen in San Francisco, voor het vervolg worden ze bijgestaan door een zogenaamde relocation manager. Die helpt ze met alles wat er komt kijken bij een verhuizing naar het buitenland. Goedegebuure, lachend: “Hij ging ons eerst uitleggen in wat voor gebied we kwamen te wonen. Nou, dat wisten we wel hoor. Maar hij helpt je ook met het verkrijgen van een Amerikaans rijbewijs en staat je bij in de huizenjacht.”
Dat laatste blijkt niet nodig, via internet vinden Goedegebuure en zijn vrouw zelf een huis.

Goedegebuure werkt nog steeds voor eBay, nu als director van de afdeling SEO (search engine optimization), waar hij tien man aanstuurt, plus 35 tot 40 personen die ondersteunend zijn aan projecten die zijn afdeling initieert. Goedegebuure: “Ook aan mij wordt getrokken, want steeds meer grote bedrijven stappen in SEO, maar op dit moment zit ik hier wel goed. Ik denk niet dat ik op korte termijn terug zal keren naar Nederland, de schaalgrootte van bedrijven is hier toch interessanter.”

Dit is de laatste aflevering uit een serie expats. Het volledige overzicht vind je op mt.nl

Reageren via Facebook

Reacties

Over Rob van Leeuwen