Nuon Solar Team droomt van Japan /reageer

Nuon Solar Team droomt van Japan

Het Nuon Solar Team wil dit jaar met de Nuna5 meedoen aan de Suzuka Dream Cup op het Formule 1 circuit in Suzuka, Japan. De organisatie is bezig een nieuw team samen te stellen. En hoe kun je de nieuwe leden beter motiveren en voorbereiden dan met een echte race, is de gedachte. Aan de laatste editie van de Suzuka Dream Cup deden meer dan negentig, vooral Japanse teams mee.

´Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en daarom zijn we nu aan het bekijken of het mogelijk is om aan nog een race mee te doen,´ zegt Jesper Wentink, vierdejaars student luchtvaart- en ruimtevaarttechniek. ´In Australië hebben we de wereld het afgelopen jaar nu eenmaal niet het beste van Nuna5 laten zien. Daarom willen haar graag nog een tweede kans geven. We gaan alles op alles zetten om Nuna5 naar de fameuze Suzuka Dream Cup te krijgen, een gigantische zonnerace op het Formule 1 circuit van Japan.´

Als het team uit Delft het voor elkaar krijgt mee te kunnen doen dan gaan er ook nieuwe teamleden mee. Dat is een goede voorbereiding op het bouwen en racen van de Nuna6, die volgend jaar opnieuw aan de start hoopt te verschijnenen van de World Solar Challenge in Australië. Hoe het nieuwe team eruit zal zien en wie er in dat team zal zitten is nog niet bekend. Dat maakt de organisatie later dit jaar bekend.

Als underdog kunnen we hopelijk voor een stunt zorgen

´Hoewel de race op Suzuka anders zal zijn dan de World Solar Challenge, zal onze auto een goede kans maken voor een hoge positie,´ zegt Wentink vol vertrouwen. ´De Japanse teams bouwen hun auto’s alleen voor deze race en hebben zeer ervaren racecrews. Ze gaan het ons dus zeker niet makkelijk maken. Maar als underdog kunnen we hopelijk voor een stunt zorgen.´

De TU-Delft is inmiddels gestart met een collegeserie over Nuna5. Dat is een natuurlijke plek om nieuwe teamleden te vinden. Via de website van het Nuon Solar Team kan het publiek op de hoogte blijven van de activiteiten in 2010.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Saskia Buitelaar

Saskia Buitelaar is journalist en bestuurskundige. Ze werkt voor diverse kranten en weekbladen, en is eindredacteur van sync.nl.