Voedsel

Dit onderwerp bevat 103 artikelen.

Kwart vrouwen vindt partner niet lekker koken printlink

door: Redactie Sync
  • Maar liefst 28 procent van de Nederlandse vrouwen vindt dat hun partner niet goed kan koken.

  • Dit blijkt uit onderzoek van Keukenloods.nl, onder 1.032 Nederlanders met een relatie.

Nederlandse cleantech-startups doen het goed printlink

door: Redactie Sync
  • Twee innovatieve startups genomineerd voor cleantech-prijs

  • Cleantech-bedrijven dragen bij aan een schoner milieu en energiebesparingen

Elektrische lepel maakt eten smaakvoller printlink

door: Redactie Sync
  • Een nieuwe elektrische lepel maakt eten smaaakvoller dan het eigenlijk is

  • Middels elektroden simuleert de Digital Taste Interface extra smaak

Agrarische sector 2.0 printlink

door: Dennis Mensink
  • Binnen de agrarische sector begint innovatie steeds een belangrijker begrip te worden.

  • Om de groei van de wereldbevolking bij te kunnen houden moet deze sector niet alleen sneller maar ook duurzamer produceren.

Frisdrank maakt kinderen agressief printlink

door: Arno Schrauwers
  • Uit onderzoek blijkt dat kinderen die veel frisdrank drinken agressiever zijn

  • Frisdrank wordt als blij en onschuldig gemarket

Albert Heijn vs Foodwatch: waar gaat het over? printlink

door: Rob van Leeuwen
  • Foodwatch vindt AH een slager die zijn eigen vlees keurt.

  • Max Havelaar en de Dierenbescherming zijn het daar niet mee eens.

Verzuimkosten op de werkvloer nodeloos hoog printlink

door: Redactie Sync
  • Vragen naar het voedingspatroon is op de werkvloer doorgaans off limits

  • Al jaren worden we gewaarschuwd voor ‘gebrekkige gemotiveerde medewerkers’ en hoog mentaal verzuim

IJsblokje verklapt wanneer je genoeg op hebt printlink

door: Merien ten Houten
  • Je wilt lekker stappen maar niet wakker worden in een ziekenhuis

  • Een MIT onderzoeker maakte een ijsklontje dat je drankgebruik monitort.

IRWES wint met windturbine innovatieprijs printlink

door: Redactie Sync
  • Op 14 november is in Eindhoven de Herman Wijffels Innovatieprijs uitgerijkt

  • IRWES is door de jury uit tien genomineerde MVO innovaties tot winnaar uitgeroepen

Drinken tijdens het hardlopen? Onzin, wacht maar tot je dorst hebt! printlink

door: Eva Teuling
  • Makers van sportdrankjes wijzen op gevaren van dehydratatie

  • Maar is dehydratatie tijdens het sporten eigenlijk wel een groot probleem?

Stadslandbouw kan ook in Nederland succesvol zijn printlink

door: Mathieu Halkes
  • Het is een misvatting dat voedsel verbouwen in de stad ongezond zou zijn, de Co2 is prima voor de planten.

  • Drie succesvolle voorbeelden van stadslandbouw.

Schimmelbestrijding geeft voedsel voor 600 miljoen meer mensen printlink

door: Desiree Hoving
  • Onze belangrijkste voedingsmiddelen worden in toenemende mate bedreigd door schimmels.

  • Belangrijkste oorzaak voor de stijging: mensen en goederen reizen meer.

Van eten als onze voorouders worden we gezonder oud printlink

door: Redactie Sync
  • Voeding van onze voorouders bevatte meer eiwitten en omega-3 vetzuren, minder koolhydraten en minder linolzuur dan onze voeding nu.

  • Daar is ons dna op afgestemd, dus dat is gezonder.

Aroma is de nieuwe afslanker printlink

door: Ewald Smits
  • Hoe sterker het aroma van eten, hoe kleiner de hapjes die mensen ervan nemen

  • Aroma toevoegen doet mensen dus minder eten

Elke dag een hapje gif printlink

door: Gerard Ringenaldus
  • De toename van ziektes is niet los te zien van gifgebruik in de landbouw en in verpakkingen

  • Toch is er nauwelijks onderzoek naar de gevolgen van onze dagelijks gifinname

Weet jij meer over voedsel?

Beheer jij een kwaliteitsweblog over voedsel en wil je graag links uitwisselen met SYNC? Stuur dan een mailtje naar redactie@sync.nl met de url van je syndicatiefeed. Wie weet staan jouw artikelen binnenkort wel in deze kolom!