Voedsel
Dit onderwerp bevat 107 artikelen.
Helft Nederlanders vindt barbecueën niet meer van deze tijd
door: Redactie Sync
Maar liefst 46 procent van de Nederlanders vindt barbecueën moeilijk te rijmen met de huidige moraal van minder vlees eten
Dat blijkt uit onderzoek van A-Z Barbecue onder 1.062 Nederlanders
Zes op tien horecabezoekers storen zich aan laksheid andere gasten
door: Redactie Sync
59 procent van de Nederlandse horecabezoekers stoort zich aan de onverschilligheid van medegasten.
Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.007 Nederlanders.
Ruim helft Nederlanders voelt zich verplicht meer uit te geven als mensen komen eten
door: Redactie Sync
Slechts één op zeven zet gasten een gezondere maaltijd voor
Dit blijkt uit onderzoek van Keukenloods onder 1.056 Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard.
Kwart vrouwen vindt partner niet lekker koken
door: Redactie Sync
Maar liefst 28 procent van de Nederlandse vrouwen vindt dat hun partner niet goed kan koken.
Dit blijkt uit onderzoek van Keukenloods.nl, onder 1.032 Nederlanders met een relatie.
Nederlandse cleantech-startups doen het goed
door: Redactie Sync
Twee innovatieve startups genomineerd voor cleantech-prijs
Cleantech-bedrijven dragen bij aan een schoner milieu en energiebesparingen
Elektrische lepel maakt eten smaakvoller
door: Redactie Sync
Een nieuwe elektrische lepel maakt eten smaaakvoller dan het eigenlijk is
Middels elektroden simuleert de Digital Taste Interface extra smaak
Agrarische sector 2.0
door: Dennis Mensink
Binnen de agrarische sector begint innovatie steeds een belangrijker begrip te worden.
Om de groei van de wereldbevolking bij te kunnen houden moet deze sector niet alleen sneller maar ook duurzamer produceren.
Frisdrank maakt kinderen agressief
door: Arno Schrauwers
Uit onderzoek blijkt dat kinderen die veel frisdrank drinken agressiever zijn
Frisdrank wordt als blij en onschuldig gemarket
Albert Heijn vs Foodwatch: waar gaat het over?
door: Rob van Leeuwen
Foodwatch vindt AH een slager die zijn eigen vlees keurt.
Max Havelaar en de Dierenbescherming zijn het daar niet mee eens.
Verzuimkosten op de werkvloer nodeloos hoog
door: Redactie Sync
Vragen naar het voedingspatroon is op de werkvloer doorgaans off limits
Al jaren worden we gewaarschuwd voor ‘gebrekkige gemotiveerde medewerkers’ en hoog mentaal verzuim
IJsblokje verklapt wanneer je genoeg op hebt
door: Merien ten Houten
Je wilt lekker stappen maar niet wakker worden in een ziekenhuis
Een MIT onderzoeker maakte een ijsklontje dat je drankgebruik monitort.
IRWES wint met windturbine innovatieprijs
door: Redactie Sync
Op 14 november is in Eindhoven de Herman Wijffels Innovatieprijs uitgerijkt
IRWES is door de jury uit tien genomineerde MVO innovaties tot winnaar uitgeroepen
Drinken tijdens het hardlopen? Onzin, wacht maar tot je dorst hebt!
door: Eva Teuling
Makers van sportdrankjes wijzen op gevaren van dehydratatie
Maar is dehydratatie tijdens het sporten eigenlijk wel een groot probleem?
Stadslandbouw kan ook in Nederland succesvol zijn
door: Mathieu Halkes
Het is een misvatting dat voedsel verbouwen in de stad ongezond zou zijn, de Co2 is prima voor de planten.
Drie succesvolle voorbeelden van stadslandbouw.