Voedsel

Dit onderwerp bevat 102 artikelen.

Nederlandse cleantech-startups doen het goed printlink

door: Redactie Sync
  • Twee innovatieve startups genomineerd voor cleantech-prijs

  • Cleantech-bedrijven dragen bij aan een schoner milieu en energiebesparingen

Elektrische lepel maakt eten smaakvoller printlink

door: Redactie Sync
  • Een nieuwe elektrische lepel maakt eten smaaakvoller dan het eigenlijk is

  • Middels elektroden simuleert de Digital Taste Interface extra smaak

Agrarische sector 2.0 printlink

door: Dennis Mensink
  • Binnen de agrarische sector begint innovatie steeds een belangrijker begrip te worden.

  • Om de groei van de wereldbevolking bij te kunnen houden moet deze sector niet alleen sneller maar ook duurzamer produceren.

Frisdrank maakt kinderen agressief printlink

door: Arno Schrauwers
  • Uit onderzoek blijkt dat kinderen die veel frisdrank drinken agressiever zijn

  • Frisdrank wordt als blij en onschuldig gemarket

Albert Heijn vs Foodwatch: waar gaat het over? printlink

door: Rob van Leeuwen
  • Foodwatch vindt AH een slager die zijn eigen vlees keurt.

  • Max Havelaar en de Dierenbescherming zijn het daar niet mee eens.

Verzuimkosten op de werkvloer nodeloos hoog printlink

door: Redactie Sync
  • Vragen naar het voedingspatroon is op de werkvloer doorgaans off limits

  • Al jaren worden we gewaarschuwd voor ‘gebrekkige gemotiveerde medewerkers’ en hoog mentaal verzuim

IJsblokje verklapt wanneer je genoeg op hebt printlink

door: Merien ten Houten
  • Je wilt lekker stappen maar niet wakker worden in een ziekenhuis

  • Een MIT onderzoeker maakte een ijsklontje dat je drankgebruik monitort.

IRWES wint met windturbine innovatieprijs printlink

door: Redactie Sync
  • Op 14 november is in Eindhoven de Herman Wijffels Innovatieprijs uitgerijkt

  • IRWES is door de jury uit tien genomineerde MVO innovaties tot winnaar uitgeroepen

Drinken tijdens het hardlopen? Onzin, wacht maar tot je dorst hebt! printlink

door: Eva Teuling
  • Makers van sportdrankjes wijzen op gevaren van dehydratatie

  • Maar is dehydratatie tijdens het sporten eigenlijk wel een groot probleem?

Stadslandbouw kan ook in Nederland succesvol zijn printlink

door: Mathieu Halkes
  • Het is een misvatting dat voedsel verbouwen in de stad ongezond zou zijn, de Co2 is prima voor de planten.

  • Drie succesvolle voorbeelden van stadslandbouw.

Schimmelbestrijding geeft voedsel voor 600 miljoen meer mensen printlink

door: Desiree Hoving
  • Onze belangrijkste voedingsmiddelen worden in toenemende mate bedreigd door schimmels.

  • Belangrijkste oorzaak voor de stijging: mensen en goederen reizen meer.

Van eten als onze voorouders worden we gezonder oud printlink

door: Redactie Sync
  • Voeding van onze voorouders bevatte meer eiwitten en omega-3 vetzuren, minder koolhydraten en minder linolzuur dan onze voeding nu.

  • Daar is ons dna op afgestemd, dus dat is gezonder.

Aroma is de nieuwe afslanker printlink

door: Ewald Smits
  • Hoe sterker het aroma van eten, hoe kleiner de hapjes die mensen ervan nemen

  • Aroma toevoegen doet mensen dus minder eten

Elke dag een hapje gif printlink

door: Gerard Ringenaldus
  • De toename van ziektes is niet los te zien van gifgebruik in de landbouw en in verpakkingen

  • Toch is er nauwelijks onderzoek naar de gevolgen van onze dagelijks gifinname

De nieuwste fruitgeuren en -smaken komen uit de fabriek printlink

door: Emma van Laar
  • Isobionics ontwikkelt en produceert natuurlijke geur- en smaakstoffen.

  • Het jonge bedrijf heeft al twee aroma's op de markt: een sinaasappel- en een grapefruitgeur.

Weet jij meer over voedsel?

Beheer jij een kwaliteitsweblog over voedsel en wil je graag links uitwisselen met SYNC? Stuur dan een mailtje naar redactie@sync.nl met de url van je syndicatiefeed. Wie weet staan jouw artikelen binnenkort wel in deze kolom!