Voedsel

Dit onderwerp bevat 107 artikelen.

Schimmelbestrijding geeft voedsel voor 600 miljoen meer mensen printlink

door: Desiree Hoving
  • Onze belangrijkste voedingsmiddelen worden in toenemende mate bedreigd door schimmels.

  • Belangrijkste oorzaak voor de stijging: mensen en goederen reizen meer.

Van eten als onze voorouders worden we gezonder oud printlink

door: Redactie Sync
  • Voeding van onze voorouders bevatte meer eiwitten en omega-3 vetzuren, minder koolhydraten en minder linolzuur dan onze voeding nu.

  • Daar is ons dna op afgestemd, dus dat is gezonder.

Aroma is de nieuwe afslanker printlink

door: Ewald Smits
  • Hoe sterker het aroma van eten, hoe kleiner de hapjes die mensen ervan nemen

  • Aroma toevoegen doet mensen dus minder eten

Elke dag een hapje gif printlink

door: Gerard Ringenaldus
  • De toename van ziektes is niet los te zien van gifgebruik in de landbouw en in verpakkingen

  • Toch is er nauwelijks onderzoek naar de gevolgen van onze dagelijks gifinname

De nieuwste fruitgeuren en -smaken komen uit de fabriek printlink

door: Emma van Laar
  • Isobionics ontwikkelt en produceert natuurlijke geur- en smaakstoffen.

  • Het jonge bedrijf heeft al twee aroma's op de markt: een sinaasappel- en een grapefruitgeur.

Maïsafval krijgt een bestemming; DSM maakt er biobrandstof van printlink

door: Igor Znidarsic
  • Wat te doen met de oneetbare resten van maïs?

  • Heel simpel, zegt DMS: We maken er biobrandstof van.

Snelstgroeiende economische macht: de illegale straatverkoper printlink

door: Ewald Smits
  • Straatverkopers vormen de snelstgroeiende economie ter wereld

  • Met 1,8 miljard banen en 10 biljoen dollar is hij maar net kleiner dan de Amerikaanse

Oud bier is misschien helemaal geen bier printlink

door: Krijn Soeteman
  • Was er 4000 jaar geleden wel of geen bier?

  • We weten niet goed of en hoe er gebrouwen werd.

Verplichte etikettering kan rituele slacht snel inperken printlink

door: Gerard Ringenaldus
  • Ritueel slachten was ooit uitzondering, maar dat is het nu niet meer

  • Producenten maken voor het gemak alles maar Halal. Je eet dierenleed zonder dat je het weet

DNA-test onderscheidt echte marsepein van nep printlink

door: Desiree Hoving
  • Dankzij een DNA-test kan echte marsepein van nep worden onderscheiden.

  • Dat melden onderzoekers van de universiteit van Hamburg.

Foie gras: wetenschappelijk getest, maar nog steeds niet diervriendelijk printlink

door: Eva Teuling
  • Nieuw onderzoek van een groep Franse wetenschappers laat een nieuw licht schijnen op de perfecte foie gras.

  • Dat levert iets minder leed op voor de arme eendjes.

Chip houdt bedreigde blauwvintonijn in de gaten printlink

door: Jop de Vrieze
  • Door gevangen tonijn van een chip te voorzien, is na te gaan waar de bedreigde vis naartoe gaat

  • Uit de Middellandse Zee wordt veertig procent meer tonijn gevangen dan officieel is toegestaan

Eén aarde met 7 miljard bewoners; het kan, en ecologisch verantwoord printlink

door: Anke Smits
  • De VN verwacht binnen tachtig jaar een verdubbeling van de huidige wereldbevolking.

  • Slingerland: ‘Ecologisch vraagstuk blijft echter oplosbaar’.

Ecoferm maakt een kringloop door productie van vlees, energie en algen printlink

door: Marc van der Sterren
  • Bij Ecoferm worden algen gekweekt in een luchtwasser, ook wordt vlees, energie en schoon water geproduceerd.

  • Varkensmest wordt daarbij als grondstof gebruikt.

In de VS groeit GM-koolzaad in het wild printlink

door: Marc van der Sterren
  • Onderzoekers troffen het genetisch gemodificeerde gewas buiten de akkers aan.

  • Dat roept vragen op over de veiligheid van sleutelen aan plantengenen.

Weet jij meer over voedsel?

Beheer jij een kwaliteitsweblog over voedsel en wil je graag links uitwisselen met SYNC? Stuur dan een mailtje naar redactie@sync.nl met de url van je syndicatiefeed. Wie weet staan jouw artikelen binnenkort wel in deze kolom!