Reacties/ Onderzoek: internetters zijn prutsers

door: Ewald Smits
over: internet, informatica, communicatie, sociologie
op: 13 december 2010

Het niveau van internetvaardigheden van Nederlanders is zorgwekkend. Dit stelt communicatiewetenschapper Alexander van Deursen van de Universiteit Twente naar aanleiding van een grootschalig onderz...

Kick (13 december 2010, 13:52)

In Google Chrome kan je wel zoeken in de menubalk. Zou dus een betere zoekmachine zijn voor ouderen.

Edward (13 december 2010, 21:42)

Ik ben wel benieuwd naar het onderdeel navigeren in verschillende website structuren. Maar al te vaak is het namelijk zo dat webdesign niet uit gaat van de gebruiksvriendelijkheid maar van wat een instelling allemaal wil vertellen.

Daarbij, als mensen op een website google-en teneinde bij de website terecht te komen dan valt er nog veel te winnen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid van browsers.

De internetters prutsers noemen is ervan uitgaan dat de ontwikkelaars van applicaties wel goed zijn. Techniek staat dan ineens boven de gebruiker terwijl techniek eigenlijk de gebruiker, hoe prutserig dan ook, zou moeten dienen.

bert (14 december 2010, 20:53)

Misschien moeten de onderzoekers het grote publiek dan ook maar eens uitleggen waarom Google niet kan zoeken. Immers ECHT zoeken is veel te ingewikkeld. Omdat zelfs de wizzkids van Google dat niet kunnen, hebben ze een soort WWW-idols bedacht met de naam PageRank. Beter gezegd SCHAAP-RANK. Waar de meeste heenlopen zal het wel het meest interessant zijn: NOT!

Tip: stap over op Scroogle, dan ontdoe je Google namelijk van zijn lokale voorkeuren en reclame. Bovendien zie je in een keer 100 hits, waardoor je minder snel je tot 10 schaap-sites beperkt.

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje