Reacties/ Onschuldig virus blijkt stille moordenaar printlink


marion Arendsen (6 november 2009, 16:55)

Mijn man (donor) gaf een nier aan onze dochter(ontvanger) en beiden hebben het CMV virus. Onze dochter heeft nu antibiotica om de CMV virus te bestrijden.Zij slikt er valcyt voor,maar evengoed blijft het een ernstige zaak. Wat gaat er gebeuren als zij resistent zal worden tegen deze antibiotica? Ik begreep dat dit virus alleen weg te krijgen is met deze antibiotica. Voor alle andere antibiotica is dit virus al resistent.
De nieuwe nier werkt goed ,en daarom is het heel belangrijk dat we dit virus "er onder Krijgen"
Nu blijken zij ook alle twee een hoge bloeddruk te hebben en de oorzaak was onbekend. Ze slikken er allebei een bloeddruk verlagend middel voor.
Graag wil ik weten of dat nodig is , ook op de lange termijn,want als het virus onder controle is , zal dan de bloeddruk niet vanzelf ook zakken??
Weet iemand een antwoord op deze vragen?
mvrgr. Marion

Derk Runhaar (7 november 2009, 18:32)

In de specifieke situatie van uw man en dochter kan ik helaas geen antwoorden geven. U kunt hiervoor contact opnemen met uw huisarts. Hij is op de hoogte van alle gegevens die van belang zijn voor een goed antwoord.

In het algemeen kan ik wel wat zeggen. Het cytomegalovirus werd altijd als een relatief onschuldig virus gezien. Men dacht dat het virus alleen de kop opsteekt in situaties waarin het immuunsysteem plat ligt (zoals bij uw dochter expres gedaan is om te voorkomen dat de donornier wordt afgestoten). Alleen in die situaties wordt vooralsnog een virusremmer als Valcyte overwogen.

Bovenstaand onderzoek laat echter zien dat er mogelijk een verband is tussen hoge bloeddruk en CMV. Verder onderzoek is echter nodig om te bepalen wat voor consequenties dat voor patiënten heeft.

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje