Onstuimige groei zonne-energiebranche /3 reacties

Toekomstverwachting

Volgens Photon zal de zonne-energiebranche zelfs bij een halvering van de geplande productie-uitbouw, ervoor zorgen dat wereldwijd al in 2012 van het aantal nieuw te bouwen krachtcentrales een derde uit fotovoltaïsche centrales zal bestaan. Extra kostendalingen zullen volgens hun deze ontwikkelingen verder versnellen. Alleen al de zonne-energiebranche in Europa verwacht in 2020 minimaal een marktaandeel van 12 procent te hebben.

De Duitse zonne-energiebranche hoopt op een ‘positieve klimaatverandering’ in de Verenigde Staten door de nieuw gekozen president Obama, zelfs als dat betekent dat zij daardoor een grote concurrent gaan worden van Duitsland, dat nu nog de grootste producent van zonnepanelen ter wereld is. Mede door de belastingversoepeling, reeds kort voor de verkiezingen, rekent de Amerikaanse vereniging voor zonne-energie (SEIA) op een verdubbeling van zonne-energie door nieuw te bouwen installaties in 2009. Het Duitse Solarverbond (BSW) verwacht dat de omzet van de export van zonne-energieapparatuur toeneemt tot 3,2 miljard euro. In 2010 zou dat al opgelopen zijn tot 5,5 miljard euro.

Alleen al de omvang van de hierboven genoemde bedragen en cijfers tonen aan dat de toekomstverwachtingen van de zonne-energiebranche nog steeds erg hoog zijn.
Het lijkt erop dat het crisisspook dat al enige tijd rondwaart geen vat heeft op deze industrie.

Reageren via Facebook

Over Gerard Ringenaldus

Gerard Ringenaldus heeft - onder meer - een grote interesse in uitvindingen die de mens en het milieu dienen. Hij is in 1947 geboren, gehuwd, en had een carrière van 40 jaar bij de PTT (tegenwoordig Post NL) Na de VUT, is hij al meerdere jaren met pensioen.