Reacties/ Onstuimige groei zonne-energiebranche printlink


Janvg (12 november 2008, 13:02)

Of de alternatieve energie gespaard blijft van de finaciële crisis is in België in ieder geval niet zeker :

Zo lezen we vandaag in de kranten en websites het volgende :

De verdere uitbouw van het eerste Belgische windenergiepark in de Noordzee wordt gehypothekeerd door de financiële crisis. De banken hebben de kraan dichtgedraaid. C-Power, de bouwer, dringt nu bij de overheid aan om te kunnen putten uit het Synatom-fonds. Dat staat woensdag in De Standaard en Het Nieuwsblad."Vandaag vinden we geen enkele bank meer die het volledige financieringsriciso wil dragen", zegt Filip Martens, de topman van C-Power. Het bedrijf plant in totaal dertig windmolens op de Thorntonbank. Voor het volledige project is 850 miljoen euro nodig. Daarvan ging al 152 miljoen euro naar de bouw van de eerste zes windturbines die begin volgende week hun eerste kilowattuur zullen produceren. "Als we tegen april volgend jaar geen alternatieve financiering vinden, dan vallen de plannen voor de verdere uitbouw in het water", aldus nog Martens. (DWM)
bron: Belga

groeten,

Gerard Ringenaldus (13 november 2008, 01:38)

Dat is erg jammer. Je ziet dan ook dat in landen zoals Duitsland, de USA en ook Denemarken waar de overheden ook steunen, het investeren minder problemen geeft. Na Duitsland (20 jaar) heeft de USA recentelijk een nieuwe subsidieperiode van 8 jaar ingevoerd. Door langdurige afname van stroom tegen een bepaalde prijs vast te leggen is de investeringsangst grotendeels weggenomen aldaar. Hopelijk weet uw regering dan ook wat haar te doen staat indeze.

Henk Daalder (17 november 2008, 09:33)

Dit fenomeen heet ook wel "green jobs"
Om de benodigde omslag te maken en massaal over te schakelen naar duurzame energie, vereist veel extra werk in die sector, Duitsland heeft een grote duurzame sector.
De VS heeft een omslag nodig vergelijkbaar met de oorlogsindustrie na de aanval op Pearl Harbour.
Alleen Nederland met zijn corrupte CDA politici blijft achter.
Onze politici sluiten een convenant met de fossiele energiebedrijven dat de overheid ze zal helpen met hun nieuwe kolencentrales.

Zij bedenken dat de overheid de EU boetes gaat betalen als ons land straks te veel CO2 uitstoot, en wij, de belastingbetaler mogen straks de boetes betalen die deze corrupte figuren veroorzaken.

Let op de woorden van CDA kamerlid Spies: "in deze POLITIEKE constellatie, kunnen wij niet anders dan kolencentrales bouwen."

Ze bedoelt dat in dit kabinet, het CDA de baas is en hun achterban, de kolenboeren, krijgenhun zin. Ze mogen op kostenvande maatschappij, obsceen slecht beleid uitvoeren, extra kolencentrales, waar windmolens hard nodig zijn om het klimaat te redden.

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje