Ook 60 miljoen euro lijkt niet genoeg voor Spyker /reageer

16 mei 2007 | Muller pakt biezen

Oprichter Victor Muller treedt af als CEO bij Spyker CarsOprichter Victor Muller treedt af als CEO bij Spyker Cars. Muller gaat zich richten op ontwerp- en merkontwikkeling. Duizendpoot Michiel Mol, die reeds verantwoordelijk is voor Spyker F1, is aangesteld als CEO ad interim. Mol gaat komende maanden op zoek naar een nieuwe CEO, deze persoon zal hopelijk voor wat meer transparantie gaan zorgen want de laatste tijd waren er erg veel “onduidelijkheden” bij Spyker
Mol doelt daarmee onder meer op de claim tot betalen van toeleverancier Karmann. De Duitse autofabrikant schakelde een advocaat in om ruim 3,2 miljoen euro te innen die het van Spyker tegoed heeft. Karmann is echter niet het enige bedrijf dat al te lang wacht op zijn geld. “Van het bedrijf dat de enveloppen levert tot de fabrikant van de brandstofslangen, er zijn nog tientallen bedrijven die achter Spyker aan zitten”, zegt een ingewijde tegen de Financiële Telegraaf. “Muller heeft het allemaal veel te positief voorgesteld. Het is alleen de vraag of hij zelf geloofde in zijn fantastische verhalen of dat hij wist dat hij fout zat.”

7 mei 2007 | Opnieuw aandelen emissie

‘Muller heeft het allemaal veel te positief voorgesteld. Het is alleen de vraag of hij zelf geloofde in zijn fantastische verhalen of dat hij wist dat hij fout zat’

Spyker geeft opnieuw aandelen uit. Dit keer aan de Zwitserse Alexandre Pesci. Het gaat om ruim 133.000 stukken ter waarde van € 2 miljoen. De opbrengt van deze emissie kan Spyker goed gebruiken voor de schuldafbetaling aan de Duitse carrosseriebouwer Karmann.

5 april 2007 | Boekhoorn stapt in

Spyker krijgt er met investeerder Marcel Boekhoorn wat extra kapitaal en kennis bij. Boekhoorn, onder meer bekend van Telfort en de nieuwe gratis krant De Pers heeft een belang gekocht van 5,7 procent. Het gaat om 375.000 aandelen tegen 20 euro per stuk. De deal levert Spyker zo’n 7,5 miljoen euro op.

28 augustus 2006 | Plannen overname Midland F1-team

Spyker maakt bekend dat er plannen zijn om het Midland F1-team over te nemenDe geruchten zijn te sterk geworden. Spyker maakt vandaag bekend dat er plannen zijn om het Midland F1-team over te nemen. Spyker is samen met het M-Consortium van Michiel Mol bezig met besprekingen die uiteindelijk tot een overname moeten leiden. Het geld wat nodig is voor zo’n overname zal hoogstwaarschijnlijk verkregen worden door het uitgeven van nieuwe aandelen.

27 augustus 2006 | Omzetverdriedubbeling?

De halfjaarcijfers voor Spyker zijn bekend. Wederom meldt Spyker goed nieuws. De totale omzet verdriedubbelde in vergelijking met vorig jaar! Op 30 juni 2005 stond deze op 4 miljoen, 30 juni 2006 was dit 12,8 miljoen. Spyker verwachtte in het eerste kwartaal van dit jaar al een positieve cash-flow te hebben, maar dat is nu inmiddels realiteit: 1,3 miljoen op 30 juni 2006.

28 april 2006 | 100 bolides

Opnieuw goed nieuws uit Zeewolde, want luxe autobouwer Spyker laat in een persbericht weten de productie in de eerste drie maanden van dit jaar te hebben verdubbeld. Men verwacht deze lijn het hele jaar door te zetten en uit te komen op meer dan 100 bolides.

14 november 2005 | De Arabieren investeren

Spyker maakt bekend dat investeringsmaatschappij Mubadala, onderdeel van de regering van Abu Dhabi, een belang van 17% neemt in Spyker. Mubadala heeft ook een belang in Ferrari (5%) en in LeasePlan Corporation (25%).