Ook 60 miljoen euro lijkt niet genoeg voor Spyker /reageer

27 augstus 2005 | Wicher Kist vervangt Maarten de Bruin

Spyker krijgt per 1 oktober een nieuw technisch hoofd ter vervanging van Maarten de Bruijn. Het gaat om Wicher Kist die van Cosworth komt. Cosworth is een dochter van Audi waar Spyker zijn motoren koopt.
Tegelijkertijd maakt Spyker bekend in het eerste halfjaar van 2005 43 procent meer omzet te hebben geboekt. Als reden geeft de autoproducent de samenwerking met Karmann op.

18 augustus 2005 | De Arabieren investeren

Spyker haalt één miljoen euro op met de plaatsing van 83.000 nieuwe aandelen bij een niet bij naam genoemde Saudische investeerder. De autofabrikant laat weten dat er vanuit het Midden-Oosten ’sterke interesse’ is voor het sportautomerk.

5 juli 2005 | Aandelen te koop

Autobouwer Spyker geeft onderhands 67.000 nieuwe aandelen uit, tegen 12 euro per stuk. De opbrengst is iets meer dan 800.000 euro waarmee de autoproducent zijn vermogenspositie versterkt. Het geld is nodig om de groei van de activiteiten te bekostigen.

1 juli 2005 | Amerika lonkt

De grootste markt voor Spyker is eindelijk opengebroken. Na twee jaar wachten op een typegoedkeuring is het zover: Spyker mag nu officieel de weg op in Amerika. De Spyder, Spyder T en Laviolette hebben de goedkeuring ontvangen, voor de C8 Double12 S en Double12 Spyder moeten de Amerikanen vanwege de langere wielbasis tot de zomer wachten. Spyker begint nog deze maand een filiaal in Las Vegas. De sportwagenfabrikant heeft inmiddels al dertien dealerbedrijven in de Verenigde Staten, tegen het eind van het jaar moeten dat er twintig zijn!

31 mrt 2005 | De Bruin vertrekt

Victor Muller meldt dat Maarten de Bruijn Spyker definitief gaat verlaten. De Bruin zit dan al sinds sinds december thuis. Daardoor verscheen de ontwerper niet op de AutoRAI in februari en, belangrijker nog, de VIP-avond van de belangrijkste Nederlandse autotentoonstelling. Als reden gaf de sportwagenfabrikant “een verschil van inzicht over het te voeren beleid”.

24 mrt 2005 | Eerste verliezen

Spyker Cars heeft in 2004 meer verlies geleden dan een jaar eerder. Het nettoverlies kwam uit op 5 miljoen euro tegenover 4,8 miljoen euro in 2003. Toch ziet Spyker de toekomst zonnig tegemoet en verwacht voor 2005 een verdere groei van de omzet door een toename van de productie.

13 mrt 2005 | De ellende begint

Het Algemeen Dagblad meldt dat Spyker-ontwerper Maarten de Bruijn op non-actief is gesteld. De Bruijn, die in 2000 samen met Victor Muller aan de wieg stond van de wederopstanding van het Nederlandse merk, zit volgens het AD al sinds het einde van vorig jaar overspannen thuis vanwege een onbekend conflict met Muller.

Bronnen: Autoweek, Autoblog, Algemeen Dagblad, Fem Business

Reageren via Facebook

Reacties

Over Ewald Smits

Ewald Smits is journalist, media-ondernemer en co-founder van MT/Sprout.
Volg hem ook op Twitter