Nieuws/ Ook leasemaatschappij wordt groener /reageer

door: Ewald Smits
over: marketing, duurzaam, strategie
op: 25 april 2007

Zakelijke rijders zijn zich meer bewust van de belangrijke rol die zij spelen bij het terugdringen van de milieuvervuiling en zijn bereid om hier zelf iets aan te doen. Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek van LeasePlan onder zakelijke rijders. Om dit mogelijk te maken introduceert LeasePlan GreenPlan, een nieuw wereldwijd initiatief om organisaties te helpen bij het realiseren van ‘groenere’ wagenparken.

Milieubetrokkenheid

91% van de respondenten gaf aan dat zij zelf een bijdrage moeten leveren aan het terugdringen van de milieuvervuiling, een 7% stijging in vergelijking met hetzelfde onderzoek uit 2002. Zakelijke rijders overwegen om een auto te kiezen met een alternatieve brandstof, indien de mogelijkheid geboden wordt en de kosten gelijk zijn.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid

Vahid Daemi, bestuursvoorzitter van LeasePlan, zegt dat het tijd is om in actie te komen. “We moeten eerlijk zijn over onze positie. We bieden een service aan die in hoge mate bijdraagt aan de vervuiling van het milieu. We geloven niet dat er momenteel een volledig alternatief is voor het huidige autogebruik, maar we willen onze verantwoording nemen bij het verlagen van de effecten hiervan op het milieu”.

In lijn met het Kyoto Protocol en de Europese Unie zal LeasePlan het gemiddelde CO2 emissie niveau van 130 gr/km als referentie gebruiken voor het eigen wagenpark en het mogelijke verschil compenseren.

Wereldwijde oplossing

Daemi: “Met GreenPlan helpen we klanten om de schadelijke emissies van het wagenpark in kaart te brengen en op termijn te verlagen. We kunnen ervoor zorgen dat alle of delen van de CO2 emissies gecompenseerd worden. Ook zakelijke rijders zijn belangrijk in dit proces. Bewust rijgedrag kan significant bijdragen aan een verlaging van de CO2 emissies.”

LeasePlan ziet de opwarming van de aarde als een wereldwijd probleem. GreenPlan is daarom ook een wereldwijd initiatief, dat wordt onderschreven door TüV Rheinland Group en ondersteund door Intelligent Energy Europe (IEE). Het weerspiegelt de visie van LeasePlan dat organisaties een vitale rol spelen bij het terugdringen van CO2 emissies.

Reageren via Facebook

Reacties