Weblog/ Op zoek naar een onderwerp? /reageer

door: Renée Kneppers
op: 31 januari 2008

We zijn in de laatste weken een paar interessante onderwerpen tegengekomen. Wie pakt ze op om er een artikel van te maken!

:-: De TU Delft meldt het volgende: “Nieuwe wiskundige formule maakt hoge gebouwen goedkoper Dankzij een nieuwe, eenvoudige wiskundige formule kunnen de stijfheid en stabiliteit van gebouwen al in een zeer vroeg stadium worden berekend. Vooral hoge gebouwen kunnen daardoor 10 tot 20 procent lichter en dus goedkoper worden geconstrueerd. Prof. ir. Rob Nijsse presenteert de formule op 1 februari tijdens zijn intreerede aan de TU Delft. Daarnaast presenteert hij nieuwe technieken om een gebouw actief tegen de wind in te laten duwen. Voor zijn onderzoek naar de relatie tussen voelbare beweging en veiligheid liet Nijsse zijn formule ook los op hoogbouw in de natuur. Rietstengels blijken 20 procent dunner te kunnen.” Zie http://www.tudelft.nl/live/pagina.jsp?id=18b90e32-a3ac-476e-a66a-17b4ee3f6f94&lang=nl

:-: Dit onderwerp is opgepikt door Daan Schetselaar!! Dus niet meer beschikbaar (dd 27 feb 2008): Een ander mooi onderwerp is de LHC, de grootste deeltjesversneller ter wereld die vorige week is opgeleverd. Locatie: 100 meter onder de grond in de buurt van Geneve.
Een paar links over dit onderwerp: een in Trouw en een op de site Wetenschapsforum.
De LHC heeft al wel redelijk veel aandacht gekregen de afgelopen 2 weken, maar het blijft niettemin een onderwerp dat prima bij Sync past.

En natuurlijk staan hier ook nog een aantal onderwerpen die we graag op Sync zouden zien. Alleen het Starbucks-verhaal is ondertussen gepubliceerd.

Dus: geen inspiratie? Geen probleem! ;-)

Reageren via Facebook

Reacties