Reacties/ Opnieuw 'De mens overschat zijn invloed op het klimaat'

door: Renée Kneppers
over: biologie, geowetenschap, paleontologie
op: 9 januari 2008

Zoals met de regelmaat van de klok voorkomt, staat er weer een deskundige op die vindt dat wij niet moeten denken dat wij de enige verantwoordelijken zijn voor de veranderingen in het klimaat. Th...

Fritz (9 januari 2008, 13:44)

Lekker cynisch artikel. Ik had meer nuance verwacht van Sync, maar helaas doen jullie ook gewoon lekker mee met iets, dat inmiddels hype-achtige vormen aan begint te nemen.

In plaats van co2 te reduceren - een verschrikkelijk inneficiente investering - zouden we namelijk voor een fractie van die investering vrijwel alle basale problemen (schoon drinkwater, hygiëne, gezondheidszorg en educatie voor iedereen) ter wereld kunnen oplossen (75 miljard, becijferd door de VN)

zie ook: http://www.ted.com/index.php/talks/view/id/62

ferry (9 januari 2008, 19:16)

Achjaa de mens denkt altijd eerst zien dan geloven! maar wanneer de tijd aankomt dat het een hoogtepunt heeft bereikt dan zal iedereen pas zeggen "waar zijn we mee bezig?"

Johan (9 januari 2008, 19:31)

Er is er een met een heel groot belang bij de angstaanjagerij dat we te veel CO2 uitstoten nl. ? u mag niet meer raden; de overheid. Het brengt heel veel geld binnen. Alleen negatief geluid laten horen over CO2. Wetenschappelijk onderbouwde betogen dat de opwarmende aarde een natuurlijk fenomeen is, van tafel vegen. Immers de overheid heeft belang bij een angstige bevolking die hierdoor ook nog eens veel geld in het laatje brengt. De reacties zal de mate van geindoctrineerd zijn tonen: kom op mensen. laat zien!

gerardgerard (9 januari 2008, 21:27)

Weer zo een vliegende reporter die denkt dat hij de wijheid in pacht heeft om de vraagstukken van het milieu als bewezen te bestempelen. Kneppers is een slechte raadgever die slechts het gevoel bespeeld das duidelijk.

Barbara (10 januari 2008, 10:45)

@Johan: Ik snap je redenering niet. De overheid is geen bedrijf dat winst maakt en als er veel geld binnenkomt bij de overheid betekent dit alleen dat er meer geinvesteerd kan worden in de samenleving. Dus, als zij ons al bang zouden willen maken met praatjes (wat ik betwijfel) dan zorgt dat alleen maar voor meer geld om te investeren in wetenschap, ondernemerssubsidies, nieuwe technologieen en al het andere waar we van vinden dat de overheid er verantwoordelijk voor is. Verklaar je nader?

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje