Ouderwets werkgeverschap kenmerkt Nederlands bedrijfsleven /reageer

Ouderwets werkgeverschap kenmerkt Nederlands bedrijfsleven

Wie in de onderneming innovatie wil stimuleren, heeft hiervoor naast slimme werknemers ook moderne werkplekken nodig om deze innovators goed te kunnen faciliteren. De meeste werkplekken zijn echter sterk verouderd, zo blijkt uit nieuw onderzoek van IT-bedrijf Fujitsu. Slechts 22 procent van werkend Nederland beschikt over een moderne (flex)werkplek.

Het IT-tevredenheidsonderzoek van IT-bedrijf Fujitsu verscheen onlangs voor de vierde keer met wederom verrassende resultaten. Onder bijna 1200 Nederlandse werknemers is gepeild hoe zij de balans tussen werk en privé ervaren. Hiermee wordt antwoord gegeven op de vraag hoe tevreden Nederlandse werknemers zijn over hun werk en de balans tussen hun werkzaamheden op de zaak en de eigen vrije tijd.

Werk/privébalans

Een eerste belangrijke conclusie is dat de werk- en privébalans dikwijls zoek is. Dit ondanks Nederlandse werknemers over het algemeen tevreden zijn over de inhoud van hun werk. Zij geven gemiddeld een acht voor het werk dat ze doen. Toch komen met name werknemers onder de 45 jaar tijd te kort door een te hoge werkdruk. Tijd- en plaatsonafhankelijk werken kan deze balans verbeteren, aangezien werk en privé hiermee gecombineerd worden. Volgens het onderzoek is dit een teken van goed werkgeverschap. De meeste bedrijven slaan echter volledig de plank mis op het gebied van ‘het nieuwe werken’. In de praktijk blijkt slechts 22 procent te beschikken over een moderne flexwerkplek. Daarnaast mogen slechts vier op de tien werknemers af en toe thuis werken mits dit is overlegd met de leidinggevende. Voor vrouwen en oudere werknemers vallen deze statistieken nog lager uit.

Management

Ook de leiderschapsstijl van managers is volgens de respondenten een belangrijke katalysator voor een betere werk/privébalans. Zo pleit het merendeel van de respondenten voor meer training van de managers teneinde deze balans te verbeteren. De helft van de respondenten wordt door hun manager niet afgerekend op de geleverde prestatie maar op aanwezigheid. Ook zou de ondersteuning vanuit het management volgens de respondenten een stuk beter kunnen.

Het onderzoek naar de werk-privébalans is het eerste van de in totaal vier deelrapporten die deze jaargang van het IT-tevredenheidsonderzoek rijk is. Het volledige rapport is hier te downloaden.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.