Reacties/ Pokkenvirus nieuw wapen tegen kanker printlink


Brouwers (6 november 2007, 12:23)

Ik neem mijn eigen chemo wel.
dichloor-acetaat reactiveerd het zelfvernietigend vermogen van cellen. Dit geldt voor alle bekende vormen van kanker en doodt alle uitzaaiingen.

dichlorr-acetaat kost praktisch niks en niemand kan patent op deze eenvoudige stof nemen. Officieel wordt gezegd dat de onderzoekskosten dus niet terug te verdienen zijn en dat daarom medische toelating en toetsing niet mogelijk is.

Derk Runhaar (6 november 2007, 12:50)

Het effect van DCA wordt momenteel onderzocht. Zolang geen betrouwbare gegevens beschikbaar zijn, moeten al te spectaculaire claims met een korreltje zout genomen worden.

Helemaal verwerpelijk wordt het wanneer websites proberen te verdienen aan DCA-verkoop over de rug van wanhopige kankerpatiënten. Gelukkig wordt hiertegen streng opgetreden. Meer info...

JvdB (6 november 2007, 14:07)

Ik vind het jammer dat er stellig wordt gezegd dat uitgezaaide kanker per definitie niet te genezen is met de huidige behandelmethoden, gezien dit absoluut niet waar is. Het is een feit dat hoe uitgebreider de kanker is hoe moeilijker deze te behandelen valt, maar ook de conventionele behandelmethoden als chemo, bestraling en chirurgie kunnen uitgezaaide kanker genezen. Uiteraard zullen in de toekomst immuuntherapeutische middelen daar een zeer sterke ondersteuning bij bieden, maar uitzaaiingen zijn zeker ook nu geen doodsvonnis.

MvG (6 november 2007, 16:11)

DCA is een grap, een carnavalskraker. Een lokdoosje voor kankerpatiënten om hun geld te komen inleveren.

Van virussen valt nog niet zoveel te verwachten. 10 jaar geleden werd Onyx-015 voor het eerste in de mens getest, het deed precies nul komma nul. Subsidies drogen op en zijn voor gentherapie nauwelijks meer los te peuteren. Jammer dat het zo langzaam gaat maar eens zal het gaan werken, nooit als monotherapie maar wel in combinatie met chemo of radiotherapie. De eerste 20 echt niet intraveneus maar intratumoraal omdat tumorcellen liggen ingebed in desmoplastisch stroma waar geen virus bij kan. Nog even geduld.

Derk Runhaar (6 november 2007, 16:32)

@ JvdB: Helemaal gelijk. De tekst in het artikel is te kort door de bocht over uitzaaiingen. Ik zal het zsm aanpassen.

MvG (6 november 2007, 17:07)

De passage over uitzaaiingen is precies goed zo. Overlevingskansen bij uitgezaaide kanker zijn minimaal.

JvdB (7 november 2007, 12:23)

@ MvG: De passage over uitzaaiingen is echt te kort door de bocht, zoals ik al eerder noemde is de overlevingskans van de patient zeker slechter als de kanker is uitgezaaid (hier zijn overigens ook nog gradaties van ernst in te definieren, maar dat terzijde). Echter om te stellen dat uitgezaaide kanker per definitie niet te genezen is, is onterecht demoraliserend en gewoonweg onjuist.

Ron C. de Weijze (7 november 2007, 14:43)

Ik kan erg blij worden van dit soort onderzoek. Het laat zien hoe belangrijk het onderzoek is, hoe veel wij al weten en dat de sky the limit is. En nu maar hopen dat ook voor de negatieve bij-effecten integrale oplossingen worden gevonden.

MvG (7 november 2007, 19:17)

"onterecht demoraliserend en gewoonweg onjuist"

Toe maar zeg. Misschien dat u eerst even kunt aangeven wie heeft geroepen 'dat uitgezaaide kanker per definitie niet te genezen is'. Ik ben het hier niet tegengekomen. Evenmin ben ik in de kliniek het wandelende bewijs van uw stelling tegengekomen. Ik ben daarom zeer benieuwd in welke kliniek patienten kan worden verteld dat er gerede hoop is dat gemetastaseerde ziekte goed behandeld kan worden, want dat is wat u zegt. Misschien kunt u dan ook aangeven welke tumoren en welke interventies het betreft. Ik vertrouw erop dat u uw ferme uitspraken ('uitzaaiingen zijn zeker ook nu geen doodsvonnis. ') kunt onderbouwen met bewijsmateriaal. Zo niet dan ga ik er vanuit dat u aan het trollen bent.

Julian (15 december 2009, 04:18)

hoe werkt dat dan bij kanker die door straling veroorzaakt is?

Derk Runhaar (15 december 2009, 12:29)

Precies op dezelfde manier. Lichaamscellen raken door bestraling beschadigd. Sommige beschadigingen kunnen leiden tot ongelimiteerde celgroei. Het is de kunst om virussen te ontwerpen die dit soort cellen infiltreren.

Wim Streep (25 december 2009, 20:35)

"Het grootste probleem in de behandeling van hersentumoren is het feit dat met de huidige technieken niet alle tumorcellen in één keer verwijderd kunnen worden. Dit geeft de tumor de tijd en mogelijkheid om de gedode cellen te vervangen. Met de vondst van het VSV-virus lijkt hier verandering in te komen. Drie dagen na toediening van dit virus was (bijna) de gehele tumor geïnfecteerd. De tumorcellen waren of dood of in een stadium van doodgaan.
Het VSV-virus is een, door de onderzoekers geconstrueerd, virus wat nog het meeste wegheeft van rabiës (het hondsdolheidvirus). Na injectie in een bloedvat verspreidt VSV zich naar het gebied waar de tumor zich bevindt. Daar worden een aantal tumorcellen geïnfecteerd. De geïnfecteerde tumorcellen gaan steeds meer VSV-virus produceren, waardoor zij uiteindelijk zelf het loodje leggen. Het geproduceerde VSV komt vrij als de tumorcellen dood gaan en kan dan weer nieuwe tumorcellen infecteren."

Bericht kwam ik onlangs tegen. Wordt daar in Nederland ook onderzoek naar gedaan? Zoja wat is de status hiervan? Ging men bij de gemodificeerde pokkenvirus, inmiddels twee jaar geleden, uit van het zelfde idee?

annie (21 november 2011, 07:35)

mijn zoon heeft een zeer agresieve hersentumor is in nijmegen opgegeven nog enkele maanden te leven waarom geeft een ziekenhuis uw adres niet?ik krijg het idee dat een ziekenhuis niets uit handen geeft ondanks de gevolgen.
Kan ik voor hem een afspraak maken?

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje