Reacties/ Premium benzines niet zuiniger en niet schoner

door: Marco van Kerkhoven
over: energie, mobiliteit, werktuigbouw
op: 22 november 2010

Premium benzines zijn niet zuiniger of schoner dan gewone benzines. Dat blijkt uit een onderzoek van Hogeschool Arnhem Nijmegen in opdracht van het consumentenprogramma Kassa. Benzines met de ve...

Frank Versteeg (23 november 2010, 10:51)

Heb zelf een tijdje premium getankt en een half jaar (15000 km) bijgehouden in de computer. Bij mijn VW Golf (1.4) uit 2007 was het verbruik zelfs hoger (0.5%) met premium dan met euro 95. Ik voel mij aardig opgelicht door de olie maatschappijen.

Ewald Smits (23 november 2010, 12:10)

A damn shame!

Michiel (23 november 2010, 22:57)

Ik had weinig anders verwacht. We worden toch allemaal continue bedonderd en gemanipuleerd. Prijsafspraken, misleidende reclame, beloftes die niet worden nagekomen, beroerde en veel te dure klantenservice, slechte kwaliteit van producten, pure oplichting en je kunt er niets aan doen.

AF en toe krijgen Kassa, consumentenbond, Europese Unie of Youp van 't Hek nog eens wat voor elkaar, maar over het algemeen kun je je zelfverdiende centjes niet lang beschermen tegen de grijpgrage klauwen van veel te veel verdienende CEO's.

Ook de smerige trucs die provincies, gemeentes, goede doelen en alle overige instanties die met geld te maken hebben, laten je als consument zo goed als weerloos. Ze weten je wel te vinden.

Geld maakt hebberig, en wanneer je geld met bakken tegelijk binnenkomt, en je fysiek niet in aanraking komt met je slachtoffers, dan merk je niet dat je langzaam verandert in een geldwolf, met alle gevolgen van dien.

Ik vertrouw niets meer als het om geld gaat, ik hou mijn handen stijf op de knip. Al dondert de hele economie in elkaar, niemand krijgt meer dan ik wil uitgeven.

Ad (24 november 2010, 14:34)

Jammer dat we zo langzaamaan worden gedwongen om die Premium brandstof te tanken.
Het BP station hier in mijn woonplaats heeft onder de overkapping alleen nog Premium. Wil je gewone brandstof, dan sta je bij slecht weer in de regen.

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje