Nieuws/ Prijzen en ontwerpen in de Dutch Design Week /reageer

door: Redactie Sync
over: gadgets, materiaal, werktuigbouw
op: 24 oktober 2010

De Eindhovenaar John Körneling heeft de Dutch Design Award 2010 gewonnen voor zijn ontwerp ‘Happy Street’, het Nederlands Paviljoen op de World Expo, de wereldtentoonstelling in Sjanghai. De prijs, The Golden Eye 2010, werd uitgereikt op de Awardshow in Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven, het begin van de Dutch Design Week.

The Golden Eye is de jaarlijkse prijs voor de beste Nederlandse vormgeving. Uit een veld van meer dan 700 deelnemers en 70 finalisten was Happy Street de winnaar: het bouwwerk ziet eruit als een rode achtbaan, waaraan 26 witte huizen hangen. De internationale jury prees het ontwerp als ‘gedurfd en ironisch’: ‘Happy Styreet is een conceptueel sterke vertegenwoordiger van Dutch Design (…) het bewijst bovendien dat de Nederlanders toch gevoel voor humor hebben.’ De ontwerpen van alle finalisten en winnaars zijn tijdens de Dutch design Week te zien in de Brainport Greenhouse. Daar wordt op 30 oktober ook de winnaar van de Dutch Design Publieksprijs bekendgemaakt.

Tijdens Dutch Design Week zijn er exposities, award shows, workshops, openingen, productlanceringen, seminars en feesten. Het complete programma omvat meer dan 300 events en 60 locaties. Dutch Design Week presenteert ongeëvenaarde ideeën, eigenzinnige werken en inzichtelijke oplossingen van vernieuwende ontwerpers. Meer dan 1.500 ontwerpers tonen hun werk, variërend van industrieel ontwerp, spatial design, grafisch ontwerp, textiel, duurzaam ontwerp en designmanagement & trends. Design in al haar disciplines en facetten komt aan bod: van proces tot product en van conceptueel design tot industrieel design.

Dutch Design Week vindt plaats van 23 t/m 31 oktober in Eindhoven en omgeving. In 2009 trok DDW 120.000 bezoekers. Het complete programma van Dutch Design Week is hier te vinden.

Reageren via Facebook

Reacties