Richt een bedrijf op, red de wereld /reageer

Richt een bedrijf op, red de wereld

Als je dan toch een bedrijf begint, doe dat dan met passie, goede partners en steun van het thuisfront. Grote kans dat je de wereld dan iets waardevols kunt bieden.

Een onderneming richt je op om een probleem op te lossen. Het is mijn geloof dat je met innovatieve bedrijfsconcepten de wereld mooier kan maken. Adam Archer deed met GamesThatGive precies dat!

Adam Archer richtte GamesThatGive op om niets minder te doen dan de wereld te redden. GamesThatGive bouwt social games waar de spelers geld kunnen verdienen voor goede doelen. Dit geld wordt beschikbaar gemaakt door bedrijven die als sponsor optreden. GamesThatGive haalde bijna één miljoen dollar op voordat het later verkocht werd aan Facebook’s Page management platform Vitrue dit jaar.

Wat zijn de lessen voor slim, snel en goed ondernemerschap? Archer gaf een aantal tips op basis van drie jaar succesvol ondernemen.

Passie

Wees gepassioneerd: Als je niet enthousiast bent over je idee, zorg dan dat je iets anders verzint. Als ondernemer moet je enorm veel tijd en moeite (en niet te vergeten geld) steken in je idee. Als je dus niet het gevoel hebt dat je het verschil gaat maken met dit bedrijf, stop er dan mee.

Samen

Vind een mede-oprichter die je respecteert en die je passie deelt: Je oorspronkelijke idee zal onherroepelijk veranderen. De technologie die je gebruikt zal veranderen, maar wat niet zal veranderen is je gezamenlijke doel en je respect voor elkaar. Dit is een raak punt van Archer, aangezien respect de basis is voor het luisteren naar elkaars plannen. Het besef dat je samen naar datzelfde doel streeft, geeft vertrouwen in en respect voor elkaar. Dat zorgt dat je snel kan handelen.

Steun van het thuisfront

Zorg dat je partner je steunt: Het is essentieel dat je vriend/vriendin/man/vrouw net zo achter jouw idee staat als jijzelf. Volgens Adam Archer was de steun van zijn vrouw onbetaalbaar. Het zorgde ervoor dat hij de pieken en dalen beter kon verdragen.

Adviseurs

Hou van je adviseurs en investeerders: Zorg dat je een paar adviseurs om je heen hebt die je kan vertrouwen, die een groot netwerk hebben en waar je graag tijd mee doorbrengt. By the way, zorg ervoor dat dit wederzijds is.

Advocaat

Zorg voor een goede advocaat: Tijdens de moeilijke momenten, bij het sluiten van deals, het binnenhalen van financiering, het aangaan van partnerships is het van belang een goede advocaat achter de hand te hebben.

Design

Huur een goede designer: Volgens Archer is er geen vervanging mogelijk voor een geweldig ontwerp.

Leren

Leer van andere ondernemers: Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. Het is uitzonderlijk hoeveel info je kan krijgen van andere ondernemers.

Meten

Verzamel constant data: Meten, meten, meten. Je moet constant je voortgang meten en je assumpties testen. Met die data kan je later klanten, medewerkers en investeerders overtuigen.

Kortom, om van een sociaal innovatief bedrijf een succes te maken moet je ongeveer hetzelfde doen bij een innovatief bedrijf. Alleen met meer hart!

Dit artikel verscheen eerder op venturehacking.nl

Ook interessant:

Innovatie: 10 do’s en don’ts
Marketing 3.0: Verbeter de wereld, koop mijn product
Val je eigen businessmodel aan

Reageren via Facebook

Reacties

Over Job ten Bosch