Nieuws/ Rode wijn goed voor libido vrouw /1 reactie

door: Ewald Smits
over: biologie, gezondheid, voedsel
op: 27 juli 2009

Vrouwen die twee glazen rode wijn per dag drinken, hebben significant meer zin in seks dan vrouwen die geheel onthouden of andere alcoholische dranken drinken. Dat blijkt uit onderzoek van de Italiaanse universiteit van Florence, zo meldt de Daily Telegraph.

Volgens de Italiaanse onderzoekers zitten in rode wijn chemische verbindingen die het seksueel functioneren van vrouwen verbeteren door het verhogen van de bloedstroom naar belangrijke gebieden.
De deelnemers kregen een vragenlijst: de Vrouwelijke Seksuele Functie Index die algemeen wordt gebruikt om de seksuele gezondheid van vrouwen te meten. De negentien vragen leveren een score op tussen de 2 en 36.

Vrouwen die gemiddeld twee glazen wijn per dag dronken scoorden gemiddeld 27,3 punten, minder frequente drinkers scoorden 25,9 punten en geheelonthouders 24,4 punten. Volgens de wetenschappers is het de eerste keer dat er onderzocht wordt of er een relatie zit tussen het drinken van rode wijn en het libido.

Aan het onderzoek werkten 800 vrouwen van 18 tot 50 jaar mee. Vrouwen die meer dan twee glazen alcohol per dag drinken, mochten niet meedoen met het onderzoek om mogelijke dronkenschap uit te sluiten.

Reageren via Facebook