Nieuws/ Roel Pieper stapt in zakenjets /1 reactie

door: Ewald Smits
over: marketing, concurrentie, businesstrends
op: 31 mei 2007

Na een (matig tot niet renderende) investering in het nieuwe opinieblad Opinio, richt investeerder Roel Pieper zijn geldpijlen nu op zakenreizigers. Businessclass en firstclass-vliegers staan nog altijd in dezelfde rij op de luchthaven als economy-vliegers. Terwijl het prijskaartje van de eerste twee toch iets hoger ligt. Roel Pieper (ex Compaq, ex Philips) wil daar met zijn nieuwe investering Etric wat aan veranderen. Etric gaat in heel Europa vliegvervoer op afroep aanbieden in kleine zakenjets. Voor dezelfde prijs als de business class. Eerst nog vanuit Turkije en Moskou, maar binnenkort ook bij u in de buurt. Dat meldt het Saab-blog IndependentMinds

Vier passagiers

Pieper heeft de eerste ultralichte straalvliegtuigen al besteldPieper heeft de eerste ultralichte straalvliegtuigen (Very Light Jets) al besteld. Deze vliegtuigjes bieden plaats aan vier passagiers. De beenruimte is weliswaar kleiner dan die in de business class, maar dat nemen toekomstige klanten volgens Pieper graag voor lief. Ze zijn immers sneller op de plaats van bestemming en worden aldaar - omdat ze in een privé-vliegtuig aankomen - meestal met een vip-behandeling ontvangen. Daarbij hoeven ze bij vertrek niet in de rij of te wachten op die ene passagier die de vlucht vertraagt.

Sceptisch

Toch is niet iedereen enthousiast over Piepers nieuwste plannen. Etric is namelijk lang niet de eerste die de business class-passagier probeert te behagen en tot nu toe zijn die pogingen niet erg succesvol. De initiatiefnemers stuiten op de tegenwerking van de grote maatschappijen en van luchthavens. Bovendien wil Pieper de vliegtuigen niet zelf exploiteren, maar zoekt hij partners die ze huren en onder de eigen merknaam aanbieden. Dat maakt zijn onderneming afhankelijk van externe partijen en dat is nooit een solide basis.

Reageren via Facebook

Reacties