Rookverbod gewenst door dertien procent van de rokers /reageer

Rookverbod gewenst door dertien procent van de rokers

Maar liefst dertien procent van de Nederlandse rokers pleit voor een algeheel rookverbod. Dit blijkt uit onderzoek van kortingswebsite Acties.nl.
Verder stelt een kwart van hen dat de overheid te weinig doet om roken te ontmoedigen.

Vrouwen zijn de meest verstokte rokers, slechts zeven procent van hen pleit voor een totaalverbod. Vince Franke van Acties.nl legt uit: “Er is altijd een gedeelte van de rokers dat wil stoppen, maar het gewoon niet voor elkaar krijgt. Voor die groep biedt een algeheel rookverbod een mooie uitkomst. Persoonlijk geloof ik echter in de vrije wil van mensen en schiet zo’n verbod voor mij zijn doel voorbij.”

Ergernissen en schaamte

Een groot gedeelte van de ondervraagden stoort zich aan roken in het openbaar en twintig procent van hen neemt rokers minder serieus. De grootste tegenstanders van tabak? Jongeren! Zeventig procent van hen heeft liever geen rokende partner en een vijfde van hen vindt een sigaretje erger dan een ballonnetje lachgas.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.